VVOP - Terschuurse Boys
VVOP - Terschuurse Boys Bram van den Heuvel

VVOP duidelijk te sterk voor Terschuurse Boys

24 oktober 2021 om 09:45 Voetbal

VOORTHUIZEN- In een wat tegenvallende derby heeft VVOP relatief eenvoudig met 3-0 van Terschuurse Boys gewonnen. Grote man bij de thuisclub was Aart van Veldhuizen die driemaal wist te scoren.

In februari 2020 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. Terschuurse Boys was in de competitietopper toen oppermachtig en versloeg de buurman met 4-0. Anderhalf jaar later is alles anders en ging de winst na een derby zonder spektakel naar de ploeg uit Voorthuizen. Halverwege stond VVOP al op een 2-0 voorsprong na een ouderwetse frommelgoal van Aart van Veldhuizen en een treffer uit een discutabele strafschop. Voor VVOP was Daan Witte met een schot op de lat ook dichtbij een treffer en werd Shan Biwott gestuit door doelman Gerben Hiilgers. Na rust gingen de bezoekers uit Terschuur wat beter voetballen zonder dat ze grote kansen kregen. Van Veldhuizen was al meerdere malen dichtbij zijn derde doelpunt, maar na een goede voorzet van Jeroen Peer mocht hij de wedstrijdbal uiteindelijk toch mee naar huis te nemen: 3-0.

De winnende trainer Harrie Epskamp: ,,Wij hebben vandaag vrij eenvoudig gewonnen, Terschuurse Boys heeft eigenlijk geen kans gecreëerd. Het was een clash van twee speelstijlen waarbij wij met verzorgd voetbal tot kansen wilden komen en de tegenstander in een lager tempo afwachtend speelde en vaker voor de lange bal koos. Aart van Veldhuizen is kampioen lelijke doelpunten maken, vandaag had hij er trouwens nog wel meer kunnen maken. Deze overwinning heeft wel een vervelende bijsmaak, de blessures van Nick Hoogebeen en Daan Witte zijn voor ons een flinke domper. Ook Jeffrey Davelaar is nog een tijd uit de roulatie, dat zijn drie belangrijke spelers die we voorlopig missen, te beginnen zaterdag in en tegen Zeewolde. Kevin van Engelenhoven is voorlopig onze eerste doelman, Freek van de Steeg keepte na zijn schorsing in het tweede om wedstrijdritme op te doen. Dat is een mooie concurrentiestrijd”.

Trainer Willem Van ’t Land van Terschuurse Boys: ,,Omdat we een aantal belangrijke spelers missen, hebben we er in de eerste helft voor gekozen om snel de lange bal te spelen. Het eerste half uur waren we gelijkwaardig, bij de openingstreffer verdedigen we slecht. Kantelpunt vond ik de belachelijke strafschop waardoor het 2-0 wordt. We hebben niet door de scheidsrechter verloren, maar dit was zeker geen penalty. In de tweede helft hebben we veel te weinig gecreëerd, aan de ene kant omdat VVOP goed verdedigd maar ook omdat wij creativiteit missen. Zaterdag tegen ONA’53 hopen we dat aanvoerder Peter Overeem en Tomas Vaarkamp weer kunnen starten”.