(Archieffoto VVOP- Rood-Wit'58
(Archieffoto VVOP- Rood-Wit'58 Bram van den Heuvel

Sterk Rood-Wit’58 pakt in spectaculaire slotfase een punt

23 oktober 2021 om 19:47 Voetbal

PUTTEN- Rood-Wit’58 heeft aan de doelpuntrijke wedstrijd tegen het sterke Veenendaal een punt overgehouden. Dankzij de gelijkmaker van invaller Tristan Stoffer in de absolute slotfase eindigde het spectaculaire duel uiteindelijk in een 4-4 gelijkspel.

Op Sportpark Eendracht duurde het even voordat het duel op gang kwam. Na een half uur kwamen de bezoekers uit Veenendaal via een benutte strafschop op voorsprong, waarna de marge via een afstandsschot niet veel later verdubbeld werd. Op aangeven van Stefan Bos scoorde Daniel Stoffer niet veel later de aansluitingstreffer, waarna het vlak voor rust via een fraaie inzet van Marijn van Meerveld gelijk werd. Dankzij een doeltreffende kopbal in de blessuretijd ging Veenendaal met een 2-3 voorsprong rusten. In de tweede helft ging de ploeg van Albert van Nijhuis op jacht naar de gelijkmaker die twintig minuten voor tijd via een vrije trap van Bram van Meerveld ook viel. Veenendaal profiteerde echter snel van een enorme verdedigingsfout: 3-4. In een zinderende slotfase verzuimde de bezoekers de wedstrijd te beslissen en was invaller Wesley Ruiter met een vrije trap die beide palen raakte dichtbij de gelijkmaker. Uiteindelijk viel de niet onverdiende 4-4 in de allerlaatste minuut via de net ingevallen Tristan Stoffer.

Trainer Albert van Nijhuis: ,,Ik ben op dit moment een gelukkig trainer, van te voren had ik nooit gedacht dat we met dit zware programma al zeven punten zouden hebben. Vandaag hebben we veel strijd geleverd en veerkracht getoond. Mooi dat in de laatste minuut de verdiende gelijkmaker valt waardoor het in onze kleedkamer feest was. Gezien het scoreverloop hebben we dan ook een punt gewonnen tegen een tegenstander met individueel veel betere spelers die echter vergeten te voetballen. In de slotfase hebben wij veel risico genomen met de gelijkmaker als gepaste beloning”.

Zaterdag gaat Rood-Wit’58 in Harderwijk tegen Zwart Wit’63 op jacht naar de derde uitoverwinning.