Inloopochtend bij expertisecentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel

22 oktober 2021 om 08:10 Lokaal Deel je nieuws

VOORTHUIZEN - Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op, door ziektes of ongelukken. Een ingrijpende gebeurtenis die het leven definitief veranderd. Na de revalidatie komt het moeilijkste: leren omgaan met de blijvende veranderingen. Mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) hebben bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, komen moeilijk uit hun woorden, zijn prikkelbaar, hebben concentratieproblemen en/of zijn emotioneel veranderd. Dit kan voor uzelf erg vervelend zijn, maar ook voor uw naasten. Het Regionaal Expertisecentrum NAH in Voorthuizen kan u én uw naasten hierbij helpen.

Er zijn goede programma’s om mensen met niet aangeboren hersenletsel te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers. Om die onbekendheid weg te nemen organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH Voorthuizen een inloopochtend op zaterdag 30 oktober. De inloopochtend is bedoeld voor iedereen die met de gevolgen van hersenletsel te maken heeft, dus getroffenen, hun netwerk, maar ook zorgprofessionals (verwijzers). Er zal uitleg worden gegeven over het behandelprogramma Hersenz en er kunnen vragen worden gesteld aan behandelaren en een ervaringsdeskundige (oud cliënt). De inloopochtend vindt plaats van 10.00 uur tot 12.00 uur. Om 10.15 uur en 11.15 uur kunt u deelnemen aan een presentatie. Aanmelden is niet nodig.

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel voelen zich fysiek en psychisch sterker na de behandeling van Hersenz. Zo vertelt één van onze cliënten: ik heb nieuwe inzichten gekregen door de behandeling. Ik onderschatte bijvoorbeeld de hoeveelheid taken die ik op een dag deed. Door de energie-registratielijsten ben ik hier bewust van geworden. Nu ik dit weet plan ik minder taken en activiteiten en ervaar ik meer rust. Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven, mijn energie beter over de dag/week verdelen en ik heb geaccepteerd dat ik blijvend veranderd ben sinds mijn herseninfarcten.

Kom ook!
Mensen in de gemeente Barneveld en omgeving met niet aangeboren hersenletsel, hun naasten en zorgprofessionals zijn van harte welkom op zaterdag 30 oktober in het sportcentrum De Voorde, Jan de Jagerweg 50, 3781 BS Voorthuizen. Voor vragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Marleen Koning, via marleen.koning@siza.nl of telefonisch via 06 51 13 80 34.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie