Afbeelding
Foto door Ksenia Chernaya via Pexels

Met zijn alle besparen op energiekosten in gemeente Barneveld

21 oktober 2021 om 08:39 Partnercontent

Nu de kosten voor energie flink aan het stijgen zijn, is het van belang dat we binnen gemeente Barneveld ons met zijn alle inzetten voor energiebesparing. Helemaal sinds er een toenemend probleem van energiearmoede heerst in gemeente Barneveld. De gemeente investeert al in het verbeteren van de isolatie van de woningen die nu worden gebouwd én bij bestaande woningen. Echter, kunnen huishoudens ook heel makkelijk zelf maatregelen treffen om meer energie te besparen. Alleen zo kunnen we snel met zijn alle besparen op energiekosten!

Met zijn alle maatregelen treffen

Gemeente Barneveld wil inwoners bewust maken van het feit dat zij met een paar kleine aanpassingen al een groot verschil kunnen zien in hun energieverbruik. Zo blijkt dat raambekleding hierbij vooral een grote rol speelt. De gemeente adviseert inwoners dan ook het volgende om rekening mee te houden:

1. Ramen en deuren sluiten          

Ten eerste is het belangrijk om ramen en deuren te sluiten als je de verwarming aan hebt staan. Of in ieder geval in de ruimte waar je op dat moment bent en waar de verwarming aan staat. Zit je in de avond in de woonkamer? Dan kun je dus wel het raam in je slaapkamer open laten staan om het door te laten luchten.

2. Houd gordijnen dicht          

Hiernaast zijn gordijnen en jaloezieën erg belangrijk bij het behouden van de warmte in je huis. Zeker nu het toch eerder donker wordt, raden we je aan om de gordijnen wat eerder dicht te doen als je de verwarming aan hebt. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte niet via het raam weer naar buiten kan, aangezien het gordijn ervoor hangt. Vooral plisségordijnen bieden een perfecte isolatiewaarde. Deze zijn verkrijgbaar via https://www.123jaloezie.nl/. Let op: als de verwarming onder het raam onder de vensterbank zit, is het beter om het gordijn niet helemaal te sluiten. Zo kan er alsnog warmte de kamer in en zal het grote gedeelte van de kou niet naar binnen komen.

3. Verwarming lager zetten          

Helemaal als je goede gordijnen voor de ramen hebt hangen, zal de warmte beter in je huis blijven. Hierdoor kun je dus ook je verwarming een graadje lager zetten. Zet hiernaast de thermostaat op 15 als je gaat slapen. Zo kun je per jaar gemiddeld 180 euro besparen. De gordijnen houden het grootste gedeelte van de warmte nog wel een tijd vast, waardoor het minder snel zal afkoelen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie