Lol van Mijn Eiland
Lol van Mijn Eiland TenToon Ensemble

Interactieve voorstellling ‘Mijn Eiland’ in de Bieb

20 oktober 2021 om 15:53 Lokaal Deel je nieuws

TenToon ensemble presenteert de kinderdansvoorstelling ‘Mijn Eiland’ in samenwerking met danseres Kathrin Gramelsberger op zaterdag 23 oktober in de Bibliotheek Barneveld. Deze activiteit is gratis, maar aanmelden is verplicht. Het is van 11.30 tot 12.30 uur in de ontmoetingsruimte van de Bibliotheek.  De doelgroep voor deze kinderdansvoorstelling zijn kinderen tussen de 5 tot 9 jaar.

Een select trio van TenToon ensemble bestaande uit saxofoon, contrabas en slagwerk gaat tijdens de voorstelling ‘Mijn Eiland’ op zoek naar de verhalen van kinderen van verschillende achtergronden in de Nederlandse maatschappij. Ze leren elkaar tijdens ‘Mijn Eiland’ beter kennen door naar elkaars verhalen te luisteren. Vervolgens ervaren ze moderne dans en muziek en tot slot kunnen ze instrumenten bekijken en leren kennen.

Kinderboek Island Born
De voorstelling is gebaseerd op het kinderboek ‘Island Born’ van Junot Díaz. In het boek krijgt Lola op school de opdracht om een tekening te maken van de plek waar zij is geboren. Zij is geboren op een eiland, maar kan zich er niks meer van herinneren. Lola gaat daarom luisteren naar de verhalen van kennissen en familie en maakt uiteindelijk een prachtige tekening.

De activiteit is gratis, maar aanmelden is verplicht. Kaartjes kun je reserveren via www.bibliotheekbarneveld.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie