Uitnodiging om een kaarsje aan te steken op dinsdag 2 november 2021 in de Catharinakerk in Barneveld
Uitnodiging om een kaarsje aan te steken op dinsdag 2 november 2021 in de Catharinakerk in Barneveld S. Rippen

Voor wie steek jij een kaarsje op?

19 oktober 2021 om 21:27 Lokaal Deel je nieuws

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Rond Allerzielen staan veel mensen stil en gedenken we medemensen en geliefden die we missen. We brengen een bezoekje aan het graf of de urnenmuur, gaan naar de kerk of herdenken thuis of samen met en bij anderen. Even een groet aan je dierbare(n), de bloemen verversen of een kaarsje aan steken. Het zijn vaak kostbare momenten waarin herinneringen opkomen en soms ook gedeeld willen worden. Het zijn momenten waarop pijn en gemis vaak zo extra voelbaar zijn en we misschien verlangen naar troost. We voelen ons vaak nog zo verbonden met hen, ze zijn gestorven maar tegelijkertijd leven ze voort in ons hart.

Hoe we omgaan met gemis kan voor iedereen weer anders zijn, daarbij maakt het soms helemaal niet uit hoe lang geleden iemand gestorven is of hoe jong of oud hij/zij was. We zeggen ook wel: verdriet is de keerzijde van de liefde. 

Op Allerzielen, dinsdag 2 november willen wij iedereen de gelegenheid bieden om overdag in de Catharinakerk in Barneveld een kaars aan te steken en/of een intentie op te hangen en bieden een ‘bakkie troost’ aan. Om zo stil te staan en terug te blikken op het verlies en troost en bemoediging te vervaren die veerkracht geeft om door te gaan.

We starten met de openstelling van de Catharinakerk aan de Langstraat 36  in Barneveld, om 10:15 aansluitend op de wekelijkse Eucharistieviering op dinsdagochtend. ’s Avonds is om 19:00 in deze kerk ook de Allerzielenviering waarin we alle overleden medeparochianen uit Barneveld en Voorthuizen herdenken die het afgelopen kerkelijk jaar zijn gestorven.

U bent van harte uitgenodigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie