Terschuurse Boys - Stroe
Terschuurse Boys - Stroe Bram van den Heuvel

Stroe verslaat Terschuurse Boys na doldwaze slotfase

17 oktober 2021 om 10:36 Voetbal

TERSCHUUR- Dankzij twee doelpunten in de slotfase heeft Stroe de derby tegen Terschuurse Boys met 2-3 gewonnen. Tim van Essen kroonde zich tot matchwinner door in de laatste minuut de niet meer verwachte winnende treffer te scoren. Door de zege staat Stroe na vier wedstrijden knap in de subtop met zeven punten terwijl Terschuurse Boys in de onderste regionen op de eerste driepunter blijft wachten.

Zoals wel vaker in een derby was er meer strijd dan goed voetbal. Op Sportpark Overbeek kozen beide elftallen veelvuldig voor de lange bal en ging het spel het eerste uur gelijk op. Na een kwartier scoorde Stroe via Axel Lensen de openingstreffer na goed voorbereidend werk van Roy Kruse. Niet veel later was het alweer gelijk toen Stroe-aanvoerder Erwin van Essen een ongelukkig eigen doelpunt maakte. Na een kwartier in de tweede helft kwam Terschuurse Boys op fraaie wijze op voorsprong via een afstandsschot van Dennis van de Veen. Vanaf dat moment lag Stroe in de touwen en leek de thuisploeg op weg naar de eerste competitiezege. Omdat Terschuurse Boys erg slordig was in de laatste fase bleef het spannend en kon Stroe met een dubbele wissel en het naar voren sturen van de kopsterke verdediger Mark Koudijs in de slotfase alsnog toestaan. Vijf minuten voor tijd maakte Roy Groenevelt met een spitsengoal bij de eerste paal de gelijkmaker waarna Tim van Essen niet veel later voor de onverwachte ontknoping zorgde door bij de tweede paal een door Koudijs doorgekopte corner binnen te tikken.

Trainer Willem van ’t Land van Terschuurse Boys was na afloop zeer teleurgesteld: ,,In de eerste helft waren wij gelijkwaardig, na rust waren wij duidelijk de bovenliggende partij. Na de schitterende 2-1 van Dennis van de Veen verzuimen wij om de derde treffer te maken en houden we Stroe in leven. Er was eigenlijk geen enkele aanleiding om te denken dat Stroe nog zou scoren. Dat Stroe dan in de slotfase tweemaal scoort waardoor wij alsnog verliezen is natuurlijk erg zuur. Van de tegenstanders die we tot nu toe getroffen hebben is Stroe duidelijk de minste en daar hadden wij drie punten tegen moeten pakken”.

Stroe-trainer Bert van den Brink: ,,Dit zijn de zaken die het voetballen zo mooi maken. Niemand rekende meer op een zege voor ons, veel mooier kun je niet winnen. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel verdiend geweest, wij hadden meer geluk in de slotfase. Na de late gelijkmaker hebben we ons breekijzer Mark Koudijs ook weer als verdediger laten spelen, een punt was al mooi. Dat de altijd hardwerkende Tim van Essen dan ook nog de winnende goal maakt is helemaal prachtig”.

Doelpuntenmakers Terschuurse Boys: 1-1 Erwin van Essen (eigen doelpunt), 2-1 Dennis van de Veen.
Doelpuntenmakers Stroe: 0-1 Axel Lensen, 2-2 Roy Groenevelt, 2-3 Tim van Essen.