Kootwijkerbroek vanuit de lucht
Kootwijkerbroek vanuit de lucht Heliflight.nl

‘Direct spijkers met koppen slaan in Kootwijkerbroek’

11 oktober 2021 om 11:31 Maatschappelijk

KOOTWIJKERBROEK De hernieuwde dorpsvisie van Kootwijkerbroek tot 2030 is klaar. De afgelopen maanden hebben 165 Kootwijkerbroekers meegedaan aan een online peiling over wat het dorp tot 2030 nodig heeft. De resultaten hiervan worden dinsdagavond gepresenteerd.

Dit gebeurt in dorpshuis De Essenburcht, op initiatief van Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek, de Ondernemersvereniging en de organisatie Duurzaam Kootwijkerbroek. Zij hielden de online peiling onder de inwoners, in samenwerking met de organisatie Buurtpeil. Uit een tussenstand in juni bleek onder meer dat de inwoners het belang van voldoende woningen in elke prijsklasse en voor alle leeftijden als belangrijkste thema naar voren brengen. Ook voldoende faciliteiten op het gebied van fietsen en wandelen vinden de inwoners belangrijk: de mogelijkheden hiervoor in het dorp en het buitengebied moeten worden verbeterd en uitgebreid, zo vinden veel inwoners. Daarnaast willen Kootwijkerbroekers meer zelf energie opwekken met zonnepanelen op het eigen dak, een uitbreiding van het winkelaanbod in het dorp en het landschap in het buitengebied aantrekkelijk maken en houden.

Inwoners konden in de peiling niet alleen thema’s inbrengen die zij belangrijk vinden, maar ook voorstellen inbrengen om het dorp mooier en beter te maken. ,,Die gaan we dinsdagavond dan meteen bespreken in werkgroepjes om te proberen ze direct handen en voeten te geven”, zegt voorzitter Addie Lassche van Plaatselijk Belang. ,,En het mooie is dat ook wethouder Bennie Wijnne en ambtenaren van de gemeente Barneveld aanwezig zijn. Dit om, voor zover mogelijk, direct spijkers met koppen te kunnen slaan. Hoe mooi zou het zijn, als er direct afspraken op bepaalde punten zouden kunnen worden gemaakt. Bijvoorbeeld op het gebied van verkeersveiligheid? Ik zie dat wel zitten.”

De huidige Dorpsvisie heeft een looptijd tot 2025. Die is met de resultaten uit de peiling opgefrist. ,,De hernieuwde dorpsvisie is geen stuk van vijftig kantjes waarin we onze langetermijnvisie beschrijven”, zegt Lassche. ,,We hebben voor een actievere vorm gekozen: voorstellen die zijn gedaan in de peiling worden zoveel mogelijk direct in uitvoering gebracht. Dat vergroot de betrokkenheid van de inwoners. En we houden het levend: als er volgend jaar nieuwe concrete initiatieven zijn, dan is daar ook ruimte voor.”

De bijeenkomst in de Essenburcht begint dinsdagavond om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur kunnen de mensen binnenlopen en men neemt zich voor om om 21.45 uur af te sluiten.

Jannes Bijlsma

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie