Twee keer scoren bij je debuut, het overkwam Thimo Vink. SDV Barneveld won mede hierdoor met 5-1 van DOS Kampen.
Twee keer scoren bij je debuut, het overkwam Thimo Vink. SDV Barneveld won mede hierdoor met 5-1 van DOS Kampen. Melvin Taribuka

SDVB heeft nieuw ‘Goudvinkje’

9 oktober 2021 om 21:09 Voetbal

Thimo Vink scoort twee keer bij zijn debuut

Peter Pos

BARNEVELD SDV Barneveld begon het seizoen met twee nederlagen. Mede om die reden wijzigde Bart Schreuder zijn ploeg op drie plekken. Hierdoor maakte Thimo Vink zijn debuut. De aanvaller mag nog in de jeugd voetballen, maar toonde meteen zijn klasse door niet alleen de 1-0, maar ook de 2-0 te maken. SDVB won uiteindelijk met 5-1 van DOS Kampen.


,,We hadden het vandaag iets anders neergezet’’, legde Schreuder uit. ,,Ricardo Mengerink is nog steeds geblesseerd en het is wel duidelijk dat hij heel bepalend was in het 5-3-2-systeem dat we speelden. Daarom zijn we 4-3-3 gaan spelen en wilde ik wat meer creativiteit in de ploeg. Daarom kwam Thimo in beeld.”
Naast Vink startten ook Zakaria El Biyar en Jeffrey van Deuveren, die weer terug was na zijn blessure, in de basis. Creativiteit had SDVB wel nodig, want het was al snel duidelijk met welke intenties DOS Kampen naar Barneveld was afgereisd, dat was verdedigen totdat je er bij neervalt.
Het lukte SDVB lange tijd niet om een gaatje in de Kampense muur te vinden. Totdat de 43e minuut aanbrak. Roy Bronkhorst veroverde bal en bracht Vink in stelling. De jonge aanvaller stond randje buitenspel, maar mocht doorgaan om de 1-0 binnen te schieten.
Kort na rust schoot Vink wederom raak en even later voorkwam de paal dat hij zijn debuut opluisterde met een hattrick. ,,Na die 2-0 was de wedstrijd gespeeld’’, stelde Schreuder tevreden vast. Via Rob Knul (3-0 en 5-1) en Rico Kuijt (4-0) voerde SDVB de score flink op.
,,Na twee nederlagen voelde je wel dat er wat spanning op stond’’, aldus Schreuder. ,,Al raak ik daar zelf niet zo van in de war. Het mooie is dat alles wat we vandaag voor ogen hadden klopte. Het hele plaatje, van de manier van druk zetten, tot het systeem dat we wilden spelen, uitkwam. Voor Thimo is dit natuurlijk een geweldige manier om te debuteren.”
Doelpunten SDVB: Thimo Vink (2), Rob Knul (2) en Rico Kuijt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie