Afbeelding
Guido de Boer

Scherpenzeel maakt te veel fouten tegen Smitshoek

9 oktober 2021 om 20:05 Voetbal

SCHERPENZEEL Aan de zegereeks van Scherpenzeel is hardhandig een einde gekomen. De blauw-witten kwamen tegen Smitshoek tot twee maal toe op voorsprong, maar bleven vanwege een eigen foutenfestival toch met lege handen achter: 3-5 verlies. Trainer Jürgen Schefczyk beleefde op de bank een déjà vu. ,,Ik zag hetzelfde gebeuren als tegen Rijnvogels.”

De parallel tussen de duels tegen FC Rijnvogels en Smitshoek was eenvoudig te trekken. Op de tweede speeldag van de competitie was Scherpenzeel in de eerste helft beter dan de Katwijkers, maar prijkte halverwege een 0-3 tussenstand op het bord. Vanmiddag viel de schade met 2-4 als ruststand iets lichter uit, maar de valkuilen waar Scherpenzeel in was getrapt, kwamen overeen.

,,Tegen Rijnvogels lieten we aanvallend kansen liggen en maakten we verdedigend onnodige fouten”, haalt Schefczyk terug. ,,Nu overkwam het ons weer. We misten de grootste kansen op 3-1 en hebben daarna abominabel slecht verdedigd. Dan is deja vu inderdaad een goed gekozen woord.”

Prima wedstrijd

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht, al haakte Soufiane Laghmouchi vlak voor de wedstrijd wel af met liesklachten. Daardoor begon aanvoerder Ismail Ouaddouh, die met het oog op zijn enkelkwetsuur uit voorzorg op de bank zou beginnen, alsnog in de basis. Diezelfde Ouaddouh scoorde na ruim 20 minuten de 1-0. Smitshoek deed wat terug (1-1), maar daarna bracht Corné Davelaar Scherpenzeel weer op voorsprong. ,,We speelden tot de 34ste minuut een prima wedstrijd”, zag Schefczyk.

Maar in de laatste fase voor de rust zakten de blauw-witten als een plumpudding ineen. De 2-2 kwam voort uit een penalty van de bezoekers, na een onnodige sliding van Mourad Marbouh. ,,En daarna gingen we nog eens twee keer de fout in. We waren niet doortastend genoeg”, baalt Schefczyk.

De 2-4 achterstand kon na rust niet weggewerkt worden, Smitshoek had de zaakjes op het middenveld namelijk goed voor elkaar en stelde in de 65ste minuut de zege veilig met de 2-5. De 3-5 van Arwin van Soest was daarna alleen nog van waarde voor de statistieken. ,,We gaven niet op, we hebben tot het einde tot geprobeerd om nog wat te forceren”, vond Schefczyk, die daarmee nog wat positiefs uit de wedstrijd probeerde te halen. ,,Maar voor de rest is het: uithuilen en opnieuw beginnen.”