MHCB Dames 1 met vanaf links: teammanager Martin Kempen, Denise Versteeg, Jasmijn Schreurs, Danique Rijken, Heidi Rijken, Maud van der Horst, Elma van de Braak, Kim Kamerbeek, Vera van Dijk, Nina van Dijk, Nienke Stemmers, Fabienne van den Broek, Femke van Rooijen, Dany Bettink en trainer/coach Jochem Kempen. Daphne de Kool en Annelies Slot ontbreken.
MHCB Dames 1 met vanaf links: teammanager Martin Kempen, Denise Versteeg, Jasmijn Schreurs, Danique Rijken, Heidi Rijken, Maud van der Horst, Elma van de Braak, Kim Kamerbeek, Vera van Dijk, Nina van Dijk, Nienke Stemmers, Fabienne van den Broek, Femke van Rooijen, Dany Bettink en trainer/coach Jochem Kempen. Daphne de Kool en Annelies Slot ontbreken. Pauw Media

‘We willen met MHC Barneveld dodelijker worden’

8 oktober 2021 om 10:13 Hockey

BARNEVELD ,,Het is duidelijk waar het bij ons aan schort, we moeten dodelijker worden in de cirkel. Daar gaan we hard aan werken.” Jochem Kempen, trainer/coach van MHCB Dames 1, gaat vol voor een resultaat zondag tegen Haackey. ,,Deze ploeg is mij onbekend, maar we gaan voor de zege.”

De start is met drie punten uit vier wedstrijden niet al te positief. Als Kempen daarmee geconfronteerd wordt, blijft hij echter kalm. ,,Natuurlijk klinkt dit voor de buitenstaander niet goed, maar ik durf te zeggen dat ik best tevreden ben over het spel van de ploeg. Het enige, ja uiteraard ook grote, probleem is dat we uit de vele kansen niet tot scoren komen. De beloning voor het goede spel en de vele gecreëerde kansen volgt gewoon nog te weinig tot nu toe.” 

Kempen (26) geeft het voorbeeld van afgelopen zondag, uit bij De Graspiepers in Drachten. ,,In drie van de vier kwarten hadden we de overhand, maar we werden door scherpe counters om de oren geslagen. Dat was gewoon het verschil.” Het is volgens hem lastig om de vinger op de zere plek te leggen. ,,Juist omdat we tot aan de cirkel gewoon goed spel laten zien. Het is gewoon een kwestie van dodelijker worden. Daar gaan we aan werken bij de trainingen. Dit doen we ook met onze specialistentrainer Anko Teulen, die veel individuele aandacht voor iedereen heeft.”



WEINIG PANIEK Zoals hierboven beschreven is Kempen wel te spreken over het vertoonde spel. Waar zit hem dat vooral in? ,,We spelen verzorgd en houden rust in het spel, in paniek raakt het team zelden. De looppatronen komen er ook steeds beter in.” Hij steekt wel de hand in eigen boezem. ,,Ik heb af en toe wel moeite om geduldig te blijven als er zoveel kansen worden gemist. Maar goed, ik ben ervan overtuigd dat het beter gaat worden.”
MHCB Dames 1 is een jong team waar de oudste speler slechts 24 is (Jasmijn Schreurs). In de selectie zijn er ook wel de nodige mutaties. Noor Hoogendam, Larissa Konstapel, Esmee van Delen en Ilse Schreurs zijn weg, nieuw zijn Heidi Rijken (vanuit Meisjes A1), Vera van Dijk (voormalig Dames 1-speelster) en Annelies Slot (voormalig jeugdlid). In de staf is ook vader Martin Kempen opgenomen, als manager. Hoe is het werken met hem? ,,Heel relaxed hoor, de rolverdeling is duidelijk, hij moet naar mij luisteren haha. Nee zonder gekheid, ik kan bij hem directer zijn en heb minder woorden nodig. Mijn vader voert veel individuele gesprekken met de speelsters. Dat sluit hij dan weer kort met mij. Verder kent hij de club natuurlijk van haver tot gort en als er wat nodig is, regelt hij dat. Fijn werken dus met hem!” Wat zijn de ambities dit seizoen? ,,We willen een ‘steady’ derdeklasser worden, een plek in de middenmoot is dus het doel. Verder wil ik zelf ook rustiger worden en dus geduldiger. Ik en het team evenzeer, hebben eraan gewerkt om ook minder op de scheidsrechter te mekkeren.”

JAAR PER JAAR En hoe zit het met zijn contract? ,,Dat loopt tot en met dit seizoen maar we bekijken het altijd jaar per jaar. Laat ik vooropstellen dat ik hoop dat we eindelijk eens een seizoen kunnen afmaken. Steun vanuit de club voel ik in elk geval wel en dat is prettig werken natuurlijk.” Tot slot kijkt hij vooruit naar zondag wanneer Haackey de opponent is. ,,Lastig in te schatten waar we staan ten opzichte van die ploeg. Laat ik zeggen dat ik vooral de lijn van de afgelopen bekerwedstrijd tegen Nijkerk wil doortrekken. Toen wonnen we namelijk met 6-2. Dat had ook heel veel te maken met het scoreverloop. Als we eenmaal op voorsprong komen, levert dat zóveel vertrouwen op. Laten we hopen dat dit zondag ook weer aan de orde is.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie