SDS liep tegen de eerste nederlaag op in de uitwedstrijd tegen Zeewolde.
SDS liep tegen de eerste nederlaag op in de uitwedstrijd tegen Zeewolde. Pauw Media

SDS verliest vijfsetter onnodig

3 oktober 2021 om 11:48 Volleybal

VOORTHUIZEN Na winstpartijen tegen EVV en Volta liepen de SDS-dames uit Voorthuizen tegen hun eerste nederlaag aan. In Zeewolde werd tegen het gelijknamige team met 3-2 verloren. ‘Een beetje onnodig en onterecht’, zo keek Robin van Zevenbergen terug. Cruciaal was het verloop in de eerste set waar Isa Stormmesand op een beslissend moment doortikte. De scheidsrechter constateerde dat de spelverdeelster achterspeelster zou zijn. Dat bleek niet het geval waarop hij ‘dubbelfout’ besloot. Bij het volgende punt was zijn beslissing wederom dubieus. Hij constateerde dat de SDS-spelverdeelster te vroeg penetreerde en gaf het setpoint cadeau aan Zeewolde.

De tik werkte door bij SDS dat de tweede set ruim verloor. Daarna begon het beter te draaien bij SDS dat vastbesloten was dit recht te zetten. Met 2 sterke sets onderstreepte SDS de dadendrang, maar verzuimde in de laatste set door te drukken. Zeewolde kwam toch weer terug in de wedstrijd en de uiteindelijke 2-3 eindstand voelde toch als een onterechte nederlaag. ‘Natuurlijk jammer om te verliezen, maar beter zo vroeg in het seizoen dan op het moment dat de punten echt belangrijk zijn. Als team leren we hiervan, dus in dat opzicht was het een nuttige wedstrijd’, aldus de SDS-trainer.