Afbeelding
Bram van den Heuvel

Slordig Achterveld scoort ‘slechts’ vier keer

26 september 2021 om 00:22 Voetbal

ACHTERVELD Achterveld schoot tegen Vierhouten ‘slechts’ vier keer raak. Gezien het aantal kansen dat de vierdeklasser kreeg had de score veel hoger uit moeten vallen. ,,’Ga je zelf nou belonen’, hield ik de ploeg in de rust voor’’, vertelde Jacco Meurs na afloop. ,,We kregen zoveel kansen, maar het stond slechts 1-0.”

De tweede helft was nog geen drie minuten oud of de wens van de trainer van Achterveld werd al vervuld. Sven van Rossum zette Achterveld op 2-0. Vervolgens scoorde de thuisploeg nog twee keer.

,,Dit was een makkelijke overwinning’’, oordeelde Meurs. ,,We hebben vrijwel niets weggeven en genoeg kansen gecreëerd. Het enige wat ik de ploeg kan verwijten is dat we te weinig gescoord hebben. Doelpunten maken is op dit moment wel een beetje ons manco.”

Meurs keek meteen vooruit. Zaterdag wacht de derby tegen SDS en daarna komt titelkandidaat EFC op bezoek. In die wedstrijden zal de ploeg minder kansen krijgen, dus moet het dan effectiever zijn.

Doelpunten Achterveld Mark de Ridder 2, Sven van Rossum en Mike van Ruitenbeek.