Levi Smit in kopduel tegen CSV Apeldoorn.
Levi Smit in kopduel tegen CSV Apeldoorn. Melvin Taribuka

‘Wapens’ van SDVB haperen

25 september 2021 om 19:14 Voetbal

BARNEVELD Dat de competitie wat anders is dan de poulefase van het bekertoernooi merkte SDV Barneveld meteen. Na drie makkelijk gewonnen bekerduels was nu CSV Apeldoorn de tegenstander. Die ploeg liet meteen zien waarom het als titelfavoriet beschouwd wordt: 0-3.

Peter Pos

Vooraf wist Bart Schreuder al wat hem en zijn ploeg te wachten stond. ,,CSV heeft een heel goede ploeg, met veel wapens. Dus moet je daar wat tegenover zetten. Wij dachten dat we ze in de omschakeling en bij standaardsituaties pijn konden doen.”

Het idee van Schreuder klopte heel aardig. De 5-3-2 opstelling van de Barnevelders zorgde ervoor dat CSV Apeldoorn nauwelijks gevaarlijk kon worden, alleen haperden de wapens van SDVB op de spaarzame momenten dat er toegeslagen kon worden.
Al in de eerste minuut probeerde Rob Knul het met een fraaie lob, maar hij vond doelman Dean Bredewolt op zijn weg. Twintig minuten later voorkwam Bredewolt met een knappe reflex dat uitblinker Sil Buikema scoorde met een kopbal.
Even later lag de bal wel aan de andere kant in het net.  Rechter centrale verdediger Milan van Elten ging in de 25e minuut gruwelijk in de fout door de bal zomaar in te leveren bij Laurence van den Enk. De aanvaller van CSV Apeldoorn liep vervolgens probleemloos langs de te ver uit zijn doel gekomen Ruben van de Streek en schoof de 0-1 binnen.

,,Buiten die treffer hebben zij voor rust niet op doel geschoten’’, stelde Schreuder terecht vast. ,,Terwijl wij dus twee goede kansen creëerden. Dat is ook niet heel veel, maar dat zijn wél de momenten dat je tegen een dergelijk goede tegenstander toe moet slaan.”

In de tweede helft kreeg SDVB nog één grote kans op de gelijkmaker. Opnieuw was Knul degene die uithaalde en Bredewolt die het gevaar elimineerde. In de rebound kwam Ivar van Beek net te laat om alsnog raak te schieten.
CSV Apeldoorn scoorde in het laatste kwartier nog twee keer, waardoor de eindstand op 0-3 bepaald werd. Het was een harde les voor de Barnevelders. ,,We weten meteen waar we staan’’, zei Rob Knul, die dit seizoen de aanvoerdersband draagt. ,,Al vind ik deze uitslag wel geflatteerd.”
,,Voetballend hadden zij wel een overwicht. Op het middenveld hebben zij een aantal handige spelers. Daar hadden wij moeite mee’’, merkte Knul. ,,Toch creëerden zij geen kansen en kregen wij toch een paar mogelijkheden. Er stond bij hen wel een heel goede keeper op doel.”
Na de 0-1 veranderde SDVB niet van speelwijze. Knul: ,,We besloten om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven, dus namen we niet te veel risico’s. Verliezen van CSV Apeldoorn is geen schande, maar voor mijn gevoel had er vandaag wel meer ingezeten voor ons.”

Schreuder dacht er hetzelfde over als zijn captain. ,,We hadden het best goed voor elkaar. Na de 0-2 zijn we alles of niets gaan spelen. Die derde treffer kun je de staf aanrekenen. Op zo’n moment moet je toch iets proberen. Ach, we hebben gewoon verloren van een heel goede tegenstander.”

Hoe mooi en makkelijk het tijdens de eerste drie bekerpotjes ging ,SDVB weet meteen weer waar het staat in de eerste klasse D, al wist Schreuder dat voor de wedstrijd al.

In de eerste minuut redde doelman Dean Bredewolt bij een stiftbal van Rob Knul.