Van links naar rechts teammanager Bianca van den Brink, Melissa Bakkenes, Brandien van de Fliert, Liesbeth Bouter, Sandra van Winkoop, Rhodé Hartkamp, Ruud van de Hoef (hoofdcoach), Bart Evers, Ard van der Pols, Cees Snoei, Milko van Golberdinge en Kasper Stolk (assistent-coach). Melle Smit ontbreekt.
Van links naar rechts teammanager Bianca van den Brink, Melissa Bakkenes, Brandien van de Fliert, Liesbeth Bouter, Sandra van Winkoop, Rhodé Hartkamp, Ruud van de Hoef (hoofdcoach), Bart Evers, Ard van der Pols, Cees Snoei, Milko van Golberdinge en Kasper Stolk (assistent-coach). Melle Smit ontbreekt. Erik van 't Land

‘Echt een enorm leergierige groep’ bij ODIK

17 september 2021 om 12:42 Korfbal

BARNEVELD ,,Dit is een enorm leergierige groep spelers, superleuk om hier te werken. Als je iets voor vijftien uur per week doet als hobby, moet je er wel plezier in hebben. Nou, dat is zeker het geval.” Ruud van de Hoef is de nieuwe hoofdtrainer van ODIK. De 36-jarige Veenendaler wil oogsten.

Van de Hoef is overgekomen van de reserves van Korfbal League-club Dalto Klaverblad/Verzekeringen. Daar nam hij drie seizoenen afscheid. 

ANTILOPEN Daarvoor had hij drie jaar lang KC Antilopen uit Leusden onder zijn hoede en trainde hij onder meer het regionale talententeam van District Oost. Nu is het dus in Barneveld te doen. ,,Het bevalt me heel goed”, zo beantwoordt hij de vraag in hoeverre hij zich op zijn plek voelt bij ODIK. ,,De club op zich, de manier waarop de leden betrokken zijn bij elkaar, de open manier van communiceren, de goede sfeer, allemaal zaken die het prettig maken. Er is onderling veel vertrouwen in de groep en het is een leergierige groep. Ik ga iedere keer met een glimlach naar de training. Het korfbal is en blijft natuurlijk voor de lol en als je iets voor vijftien uur per week doet als hobby, moet je er wel plezier in hebben.” 

Van de Hoef besefte dat hij met een jonge, onervaren groep zou gaan werken, na het vertrek van diverse routiniers. ,,Ik had verwacht dat het zo zou lopen, hoewel de start zaterdag met dat grote verlies, wel heel vals was. Daar hadden we met zijn allen meer van verwacht. We begonnen niet goed genoeg en kwamen op een ruime achterstand die we niet meer te boven kwamen.” De voorbereiding verliep ook wisselend. ,,We wonnen én verloren bijvoorbeeld ruim van enkele Overgangsklassers. Dat geeft de wisselvalligheid en jeugdigheid van ons team ook wel aan. Ervaring ontbreekt nu nog maar we maken op dat vlak ook al stappen.” 

ACCENTEN Wat beoogt de korfbaltrainer, die zijn brood verdient als afdelingsleider op middelbare school RSG Slingerbos in Harderwijk, (,,Ik kijk daarbij uit over de velden van korfbalclub Unitas”) met zijn speelwijze? ,,Elke trainer legt natuurlijk andere accenten maar ik wil er vooral meer variatie inbrengen. Iedereen zou moeten kunnen gaan scoren komend seizoen en dat vergt dynamiek en arbeid. Het is niet altijd makkelijk, ik ben daarbij ook veeleisend en kritisch. Maar het leuke is dat de speelwijze breed wordt gedragen en dat de automatismen er langzaam ingeslepen worden. Er zullen zaken moeten worden aangeleerd en afgeleerd en dat kost tijd. Maar dat het tijd zou kosten, wist ik. Het proces is de komende weken duidelijk; leren, beter worden én winnen.”



FOCUS Waar ligt dan nu vooral de focus op? ,,Beter worden en op het veld bij de eerste drie eindigen. Eerste? Dat zal pittig worden, maar daar gaan we wel voor. Ik denk dat we het samen met Spirit, de tegenstander van morgen, en Noviomagum gaan uitmaken. Een favoriet is moeilijk aan te wijzen. Ik moet eerlijk zijn, ik ken ook niet alle ploegen in deze competitie. Wel weet ik dat de derby tegen Spirit enorm leeft binnen de club. Begrijpelijk natuurlijk, maar ik zelf zie de wedstrijd ‘gewoon’ als één van de veertien. Wel weet ik dat de nederlaag vorig jaar pijn deed, er werd met één punt verschil verloren. In de voorbereiding op de derby doen we in elk geval niets geks. We zien wel hoe het loopt tegen Spirit, ik ben in ieder geval allang blij dat er weer publiek bij aanwezig is. Het is te hopen verder op een mooie, goede derby met ons als winnaar. Het wordt 16-18 voor ons zo is mijn voorspelling.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie