Volop actie bij het 14e Barneveld Open aan de Plantagelaan.
Volop actie bij het 14e Barneveld Open aan de Plantagelaan. foto van 't Land

‘Het beste toernooi ooit hier’

6 september 2021 om 11:43 Overig

BARNEVELD ,,Het toernooi verliep soepel van begin tot eind en het was een evenement zonder akkefietjes. Er waren alleen maar sportieve wedstrijden.” De organisatie van het 14e Barneveld Open voor rolstoelers is meer dan content over de afgelopen editie.

,,Een evenement met een glimlach”, zo kenschetst mede-organisator Peter de Bliek de 14e editie die afgelopen drie dagen op de banen van Lawn Tennis Club Barneveld werd gehouden. ,,Het toernooi verliep soepel van begin tot eind en het was een evenement zonder akkefietjes.” Toch was er wel sprake van een terugloop in het aantal deelnemers. ,,Dat mocht de pret echter niet drukken”, vervolgt mede-organisator Nico Janssen die zijn jubileum beleefde in het bestuur. ,,Ja, ik ben hier alweer voor de tiende keer bij betrokken en het mooie was dat mijn mede-bestuursleden Peter en Harold van Hunen mij trakteerden op een dinerbon. Een mooie verrassing en een lekkere blijk van waardering. Maar goed, het toernooi zelf verliep dus prima en omdat er dus minder deelnemers waren, was het schema makkelijker te volgen. Wel was het jammer dat de veertig deelnemers die er waren, aan minder onderdelen meededen.” 

MAN MET EEN VERHAAL Janssen zelf is ook zogezegd een man met een verhaal. Hij deed zelf ook jarenlang mee aan het rolstoeltoernooi op de banen aan de Plantagelaan. ,,Ik kreeg enkele jaren geleden heel zwaar nieuws te horen toen er een tumor werd geconstateerd. Daardoor moest ik omschakelen op vele onderdelen van het leven, waaronder dus de sport. Ik ging zelf rolstoeltennis spelen en ging mijn grenzen verleggen. Twee jaar geleden kon de tumor worden verwijderd maar ik kamp nog wel met naweeën zoals ‘uitval’ in de spieren. Toch kan ik inmiddels weer meedoen met het valide tennis. Ik heb niks te klagen en leef ook volgens een vast motto. Ik leef niet in angst, maar in vreugde. Verder ben ik er ook van overtuigd dat alleen winnen in het leven niets oplevert. Als je namelijk wil pieken, moet je soms langs diepe dalen.”

’RELAXTE SFEER’ Nu Janssen niet meer meedoet aan het rolstoeltennistoernooi, geniet hij als organisator van de wedstrijden vanaf de kant. ,,De relaxte sfeer tussen de spelers onderling is zo mooi om te zien. Mooie is ook dat ondanks de geringere animo er wel veel nieuwe spelers bij zijn gekomen. Die hadden vele complimenten over voor ons. Ze zeiden aardig in de watten te zijn gelegd en vonden één en ander goed geregeld. Mooi om te horen natuurlijk.”

GEEN ENERGIE MEER Nadeel aan het evenement is dat de publieke belangstelling over het algemeen erg tegenvalt. Janssen is één en al realiteitszin als daarover wordt gepraat. ,,We hebben als organisatie een beetje de wens opgegeven dat dit nog echt veranderen zal. Echt energie steken in flyeren of zo, nee, dat hebben we niet meer. We doen het dan ook puur voor de spelers die hier willen komen tennissen. Dit blijf ik ook de komende jaren graag doen.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie