Henk en Marijke zijn heel blij met hun 'inbetween'-gordijnen van Rhetap Wonen.
Henk en Marijke zijn heel blij met hun 'inbetween'-gordijnen van Rhetap Wonen. Pauw Media
Binnenkijken bij

‘Heerlijk, dat uitzicht op het hofje’

3 september 2021 om 07:53 Wonen

BARNEVELD Na 33 jaar namen Henk (60) en Marijke van Ginkel (57) onlangs afscheid van hun vertrouwde woning, om een gloednieuw huis 700 meter verderop te betrekken. Mede dankzij het advies van Rhetap Wonen voelen de Barnevelders zich al helemaal thuis aan de Iepenhof in Barneveld. ,,Precies op deze plek, waar wij nu zitten, hebben onze twee zoons vroeger in de klas gezeten”, vertelt Marijke in haar woonkamer aan de Iepenhof, waar voorheen de Julianaschool stond. 

De school heeft inmiddels ruimte gemaakt voor de nieuwe, gasloze woning van het Barneveldse stel. ,,Ons vorige huis beviel nog prima, maar er moest veel gebeuren op het gebied van verduurzaming”, zegt Henk. ,,We besloten dat we beter naar iets nieuws konden kijken. Deze woning voldeed aan al onze wensen.”  Zo is de nieuwbouwwoning niet alleen duurzaam, maar biedt deze ook genoeg ruimte voor logerende kleinkinderen én de hobby van Henk, die graag oude motoren en brommers opknapt. ,,Daarvoor hebben we speciaal een groter schuurtje laten bouwen.” 

GEEN WITTE MUREN Wat het interieur betreft gingen Henk en Marijke voor een warme sfeer. Marijke: ,,Ik vind het leuk om veel zelf uit te zoeken. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn, als het maar mooi is. Qua kleuren houd ik van koper, taupe en zwart.” De Barnevelders wilden bewust geen witte kleur op de muren. ,,Onze vier jonge kleinkinderen komen regelmatig over de vloer en zitten graag overal aan”, legt Marijke lachend uit. ,,Daarom kozen we voor een kleur waarop je minder snel vlekken ziet.”

De vloeren, gordijnen en de trapbekleding haalden Henk en Marijke bij Rhetap Wonen in Barneveld. ,,Daar gaan we eigenlijk altijd heen. De service is er goed, net als de prijs. Dus waarom zouden we daarvan afwijken?” 

UITZICHT Het stel is erg tevreden met de zogeheten ‘inbetween’-gordijnen in de woon- en slaapkamer. ,,We krijgen nog screens, maar hebben hierdoor geen overgordijnen meer nodig.” Omdat je vanuit de woonkamer prima door de gordijnen heen kunt kijken, laten ze deze het liefst gesloten. ,,Vanaf de straatkant kijk je juist minder goed naar binnen, dus dat is ideaal.”

Henk: ,,Vroeger woonde ik op een boerderij, waarbij zowel de woonkamer als de keuken aan een weg zaten. Nu kan ik, net als vroeger, weer heerlijk naar buiten kijken over het hofje.” Daarnaast zijn de gordijnen praktischer dan bijvoorbeeld plisségordijnen, stelt Marijke, omdat ze niet zoveel stof vangen.  Op de vloer ligt donkergrijs pvc en de trap is bedekt met chique tapijt met koperkleurige accenten. ,,Die knalt er wel uit.”

ZOMERAVONDEN Omdat de Barnevelders zo blij zijn met hun nieuwe woning, missen ze hun oude huis minder dan verwacht. ,,Henk voelde zich hier al thuis voordat de bouw begonnen was”, lacht Marijke. Henk: ,,Ik had er heel veel zin in, ja. Het scheelt dat ik het niet erg vind om te klussen en dat onze jongste zoon ons vorige huis heeft overgekocht. Zo blijft het toch binnen de familie.”

Nu is het hopen op een mooie nazomer, zodat Henk en Marijke ook volop kunnen genieten van hun gezellige tuin. ,,Daar gaan we heel veel tijd in doorbrengen.”
Aangeboden door Rhetap in Barneveld

Het stel koos ervoor om de koperkleur terug te laten komen in de trapbekleding.
De eettafel, met op de achtergrond de koperkleurige gordijnen in de slaapkamer.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie