Afbeelding
Foto: Pexels

Barneveldse ondernemers kiezen massaal voor sterke online marketing

2 september 2021 om 09:20 Partnercontent

Online marketing bleek voor veel Barneveldse ondernemers de enige manier om zich staande te houden tijdens de lockdowns die door de Corona pandemie werden ingesteld. De traditionele verkoopkanalen, zoals winkels en beurzen, vielen weg en ondernemers pakten . online marketing met beide handen aan om toch nog omzet te kunnen draaien. Internet marketing bureaus ‘profiteerden’ juist van de lockdown omdat hun expertise massaal werd ingeroepen. Henri van online marketing bureau HV Media kan daarover meepraten.

“Veel ondernemers deden nog niet veel online en opeens bleek dat dé uitweg te zijn om de lockdowns te kunnen overleven, dus was er voor ons werk aan de winkel”, zegt de SEO specialist die veel bedrijven uit Barneveld heeft kunnen helpen om de online verkoop leven in te blazen. “Ondernemers hadden onrealistische verwachtingen van online marketing en we hebben eerst het nodige uit moeten leggen. ‘Bovenaan in Google komen’ was de opdracht waarmee ondernemers bij ons aanklopten, maar dat is niet zaligmakend. Je kunt bovenaan in Google staan en veel bezoekers naar je website trekken, maar als er vervolgens niets gekocht wordt dan heb je er nog niets aan. Als ondernemer wil je kopende klanten en dat is iets van de lange termijn”, zegt Henri.

Hij legt uit hoe een internet marketing bureau zorgt voor mooie online resultaten: “De basis van marketing is nog altijd dat jij klanten weet te overtuigen waarom ze voor jouw bedrijf of website moeten kiezen. Wat onderscheidt jou van andere bedrijven? Wat is de juiste doelgroep en met welke zoekwoorden kunnen we die bereiken? Als we dat in kaart hebben gebracht stellen wij een degelijk plan van aanpak op met zoekwoorden waar daadwerkelijk conversie op zit. Stel je verkoopt riemen voor kleding en je krijgt ook veel bezoekers op je website van mensen die hondenriemen nodig hebben, daar heb je dus niets aan. Met de juiste zoekwoorden bereik je de juiste bezoekers en daar moet goed over worden nagedacht.”

Online marketing heeft een enorme boost gekregen door de Corona pandemie en de lockdowns en wordt nu serieus genomen. “Ook in Barneveld waren genoeg ondernemers die niet wilden investeren in online marketing omdat ze toch wel voldoende omzet hadden, maar dat is compleet veranderd”, vertelt de SEO specialist. “Ondernemers willen niet meer afhankelijk zijn van een enkel verkoopkanaal dus online zichtbaarheid zal belangrijk voor hen blijven, ook nu de winkels weer gewoon open zijn. Verkoop via de winkels en online verkoop zullen in de toekomst gewoon naast elkaar blijven bestaan”, verwacht Henri. “Online is een prachtig medium maar het blijft toch ook erg prettig om elkaar in de ogen te zien.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie