Exterieur van een barak van legerplaats Harskamp. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de kazerne als een derde noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués in gebruik genomen.
Exterieur van een barak van legerplaats Harskamp. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de kazerne als een derde noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués in gebruik genomen. anp / Robin van Lonkhuijsen

Opinie: ‘Overdreven om grote woorden te gebruiken bij protesten in Harskamp’

27 augustus 2021 om 07:41 Opinie

Hierbij wil ik reageren op de brief van meneer Witteveen, die zich deze week boos maakte over de protesten tegen de opvang van Afghaanse vluchtelingen in Harskamp.  

Meneer Witteveen, het protest gaat over het dorp Harskamp, maar gemakshalve wordt meteen maar even de hele Veluwe op één hoop gegooid. Om daar vervolgens maar even meteen de kerk bij te halen, want het is wel makkelijk om die kerkgangers te vertellen dat ze Zondag Vroom zijn en door de weeks Dreesman. Om ze vervolgens even de maat te nemen. Dan nog even de woorden ´afschrikwekkende beelden´ toevoegen en de toon is gezet. Dat het hier gaat om opstootjes en een paar autobanden in de fik is heel wat anders. Het is dus overdreven om deze grote woorden te gebruiken. Deze mensen moeten opgevangen worden en zijn wat mij betreft welkom. Waar het om gaat is dat de verhouding tussen het aantal vluchtelingen en het aantal inwoners van het dorp totaal scheef is en dit dus een enorme impact heeft. U praat over barmhartigheid en medemenselijkheid. Ik ga er dan ook vanuit dat u in Steenderen nu aan het kijken bent waar u 500 Afghanen kunt opvangen. Dat is ongeveer dezelfde verhouding als die in Harskamp.


Eddy Kamphorst

Voorthuizen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie