Afbeelding
Foto door form PxHere

Bitcoin basisbegrippen en legaliteit

26 augustus 2021 om 06:58 Partnercontent

Bitcoin is een elektronische of digitale munt waarvan de populariteit de laatste jaren snel is toegenomen. De torenhoge prijs van deze virtuele valuta heeft veel mensen aan het twijfelen gebracht over de legaliteit ervan. Bovendien vragen sommige mensen zich af of investeren in Bitcoin wel veilig en verstandig is. Dit zijn allemaal reële en natuurlijke zorgen voor mensen die voor het eerst Bitcoin bezitten of willen investeren in deze elektronische munt. In dit artikel worden de basisbeginselen van deze virtuele valuta en de wettigheid ervan uitgelegd.

Wat is Bitcoin?

De meeste definities van Bitcoin omschrijven het als een elektronische of virtuele valuta. Dat betekent dat u geen fysieke Bitcoin of een munt in uw zak kunt hebben. Bovendien heeft Bitcoin geen centrale autoriteit die het controleert. Het is een gedecentraliseerde valuta die zich online bevindt. Er is dus geen regering of centrale bank die controle of macht heeft over deze virtuele valuta.

Bitcoin heeft echter een universeel systeem dat alle transacties bijhoudt die mensen met deze virtuele munt verrichten. En dat systeem staat bekend als de blockchain. In wezen is blockchain de technologie achter deze cryptovaluta. De technologie biedt een openbaar grootboek dat de details van alle Bitcointransacties bijhoudt. Iedereen met een Bitcoin-adres heeft een openbare vermelding op dit grootboek dat het aantal munten identificeert dat hij bezit. Dit grootboek bevat echter geen persoonlijk identificeerbare gegevens met betrekking tot de tokens.

Dit aspect van anonimiteit is de reden waarom zoveel mensen Bitcoin aantrekkelijk vinden. Dat komt omdat het betekent dat geen enkele autoriteit hun geld kan controleren. Bovendien kunnen mensen binnen enkele minuten Bitcoins kopen via cryptobeurzen of beginnen met profit maximizer. Bij dergelijke platforms gebruikt u alleen een acceptabele betaalmethode om uw account te financieren en vervolgens koopt u Bitcoin met het gewenste bedrag aan fiatgeld.

Het komt erop neer dat u geen bankrekening hoeft te openen en geen persoonlijke gegevens hoeft op te geven om Bitcoin te gebruiken. U heeft alleen een digitale portefeuille nodig om Bitcoin te ontvangen en te versturen.

Hoe Bitcoins kopen

Omdat Bitcoin geen fysiek betaalmiddel is, is het voor sommige mensen niet gemakkelijk om het om te wisselen. Een poging om Bitcoin te kopen met een PayPal-rekening of een creditcard kan u blootstellen aan gewetenloze verkopers of oplichters. U kunt echter een gerenommeerde cryptobeurs vinden waarmee u veilig Bitcoin kunt kopen met fiatgeld. Het zou dus helpen als u onderzoek doet naar de cryptobeurs via welke u Bitcoin wilt kopen om uw veiligheid te garanderen.

Vóór de komst van cryptovalutabeurzen, konden mensen deze virtuele valuta alleen delven. Bitcoin-mining is een duur proces omdat het vereist dat u investeert in krachtige computers en elektriciteit. Bovendien kunt u al het geld dat u investeert in Bitcoin-mining oogsten. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om Bitcoin te kopen via cryptovalutabeurzen.

Als u producten of diensten verkoopt, kunt u ook Bitcoin-betalingen accepteren. Op die manier kunt u ook aan deze virtuele valuta komen.

Legaliteit van Bitcoin

Aanvankelijk dachten sommige mensen dat Bitcoin voor de onderwereld was. Dat komt omdat ze het vooral in verband brachten met illegale transacties. De zaken zijn nu echter veranderd, en Bitcoin wordt langzaam maar zeker een gangbare valuta. Zo werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin tot een wettig betaalmiddel maakte.

Hoewel sommige regeringen nog niet zo ver zijn, gebruiken mensen overal ter wereld Bitcoin. Met een internetverbinding en een gadget waarmee u een digitale portefeuille kunt opzetten, kunt u Bitcoin gebruiken. Bovendien belasten sommige staten Bitcoin nu als een grondstof.

Bitcoin is echter in sommige landen illegaal. Sommige naties zijn zelfs begonnen met het creëren van hun eigen cryptovaluta. Desalniettemin verschilt de legaliteit van Bitcoin van staat tot staat. Controleer daarom of Bitcoin legaal is in uw land voordat u het gaat gebruiken.

De toekomst van Bitcoin

De toekomst van Bitcoin kan voor sommigen onzeker lijken. Dat komt omdat niet elk land het als een wettig betaalmiddel accepteert. De toenemende aanvaarding en het toenemende gebruik van deze elektronische munt betekenen echter dat de toekomst ervan rooskleurig zou kunnen zijn. Bovendien is de technologie achter deze elektronische munt veelbelovend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie