Mohammedi Jadoun en rechts Sebastiaan Diemel.
Mohammedi Jadoun en rechts Sebastiaan Diemel. Jan Los

Les Cailloux wint ‘TOK-TOK-toernooi’

27 juli 2021 om 11:44 Overig

BARNEVELD Het derde open TOK-TOK toernooi van Petanque Barneveld is zaterdag gewonnen door Les Cailloux. Onder perfecte omstandigheden vond dit toernooi plaats op de banen van de Gelreweg. 

Het was volledig bezet met 48 teams. Er hadden zich nog meer teams aangemeld maar daar was geen ruimte voor. Het team Sebastiaan Diemel en Mohammedi Jadoun van Les Cailloux was de grote winnaar van deze dag. Petanque Barneveld was met tien teams sterk vertegenwoordigd. Na de twee voorrondes hadden zich twee teams gekwalificeerd in de A en drie in de B-poule. De rest werd onderverdeeld in de C-poule. Het team van Les Cailloux moest in de eerste ronde tegen het team van Petanque Barneveld, Ries van Ginkel en Leo Brouwer. 

Het team uit Zeist liet gelijk even zien waarvoor zij naar Barneveld kwamen; 13-1. Alles werd perfect geschoten en geplaatst. De tweede partij was tegen de broers Wentink van BUT 84 uit Steenwijk. Deze mannen waren ook bijzonder goed. Het was een echte wedstrijd. Er werd gekozen voor de grove grindbak. Hier moest erg hoog geworpen worden anders springen de boules alle kanten uit. 

JUISTE MOMENTEN Het was volgens de betrokkenen ‘een genot’ om te zien hoe deze spelers gebruik maakten van het verdedigen en op de juiste momenten te schieten om dan zelf bij de but te blijven liggen. De ploeg uit Steenwijk kwam nog wel voor tot 8-6. Nadien was het team van Les Cailloux niet meer te houden. Alles werd geschoten en elke misstap werd afgestraft; 13-8. De voorlaatste ronde was tegen Aart de Boon en Nunes Guerreiro van PV Gouda. 

Dit team kende de tegenstanders goed en probeerde door alles te schieten ze onder druk te krijgen. Elke misser die het team uit Gouda maakte, werd ook hier afgestraft en uiteindelijk met 13-6 gewonnen. De finalepartij was tegen Ron Tielman en Bart Scholten van PUK Haarlem. Het werd uiteindelijk 13-0.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie