Afbeelding
Brede banden scooter

Elektrische scooters zijn in trek bij consumenten

21 juli 2021 om 07:36 Partnercontent

Je komt elektrische scooters op steeds meer plekken tegen. Niet alleen onder consumenten neemt de populariteit van bijvoorbeeld een brede banden scooter toe. Ook bedrijven investeren massaal in deze elektrische modellen. Enerzijds om medewerkers makkelijker en duurzamer naar klanten te laten reizen. Anderzijds om deze elektrische scooters te kunnen verhuren aan toeristen, aan deelnemers van een teamuitje, enzovoorts. Wat maakt deze elektrische scooters zo populair? Wat zijn de voor- en nadelen van deze modellen? Op deze pagina wordt hier verder op ingezoomd. Er zijn online tal van aanbieders van de elektrische scooters te vinden.

Verschillen in de accu van een e-scooter

Welke accu bij je elektrische scooter kiezen? Het is een vraag die veel consumenten als eerste stellen aan verkopers. Niet voor niets, want de wattages vliegen je om de oren bij het vergelijken van diverse modellen. Daar komt bij, dat de accu voldoende capaciteit moet bieden om de e-scooter voor het beoogde doel te kunnen gebruiken. Vaak wordt de capaciteit van een elektrische scooter uitgedrukt in het aantal Watt per kilometer. Des te meer Watt er op de accu geladen kan worden, des te langer kun je logischerwijs met de e-scooter blijven rijden.

Kijk ook naar de motor van een e-scooter

Onder meer Fastfuriousscooters.nl wijst op het feit, dat ook het vergelijken van de motor in de verschillende elektrische scooters belangrijk is. Het vermogen van deze motoren loopt uiteen van 500 Watt tot circa 3.000 Watt. Verkopers raden aan om voor een motor van 2.000 Watt te kiezen. Deze modellen zijn geschikt voor vrijwel iedere situatie. Daar waar een motor van 500 tot 1.000 Watt mogelijk net te licht is. Overigens is het sterk afhankelijk van de wijze waarop je de elektrische scooter verwacht te gebruiken, welk wattage gewenst is. Een motor van meer dan 2.000 Watt is in ieder geval niet benodigd. Je hebt deze motor doorgaans enkel buiten Nederland, in extreme omstandigheden nodig.

 

Elektrische scooter een hele duurzame keuze 

Een elektrische scooter brengt verschillende voordelen met zich mee, ten opzichte van de klassieke scooter op benzine. Logischerwijs is een elektrische scooter veel duurzamer, doordat de uitstoot minimaal is. In het bijzonder wanneer je kiest voor een combinatie van een e-scooter met zonnepanelen. Het is daarbij een hele goedkope combinatie, daar je de e-scooter tot op zekere hoogte gratis kunt gebruiken. Met onderhoud en afschrijving wordt hierbij geen rekening gehouden.

Andere voordelen van elektrische scooters 

Overigens geldt voor het onderhouden van een elektrische scooter dat dit doorgaans goedkoper is, dan het onderhouden van een klassiek model. Een derde voordeel kan zijn, dat de e-scooter relatief weinig geluid produceert. Het maakt dit de ideale oplossing, wanneer je samen met anderen een gebied wilt verkennen. Onderweg heb hoor je elkaar tenminste nog! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie