Afbeelding
Politie

Opgepakte mannen mogelijk betrokken bij ramkraak Barneveld

2 juli 2021 om 14:32 Inbraak

BARNEVELD/DEVENTER De politie onderzoekt of drie vrijdagmorgen in Zwolle opgepakte mannen ook betrokken waren bij de ramkraak bij de Barneveldse Brillenwinkel. Daar werd volgens de eigenaar donderdagochtend vroeg voor tussen de 15.000 en 25.000 euro aan monturen gestolen.

De politie arresteerde de drie verdachten na een ramkraak in de nacht van donderdag op vrijdag bij een kledingwinkel aan de Engestraat in Deventer. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Zwolle en een 21-jarige Zwollenaar.

De melding van de ramkraak kwam rond 03.20 uur binnen bij de politie. De schade aan het pand in Deventer was aanzienlijk. Met hulp van alerte getuigen en melders werd een mogelijk betrokken, gestolen voertuig aangetroffen in Dalfsen. Deze is in beslag genomen. Rond 07.30 uur vrijdagmorgen werden de verdachten uiteindelijk aangehouden in Zwolle.

,,De impact van ramkraken is groot en de schade die ermee wordt aangericht is gigantisch’’, aldus de politie. ,,Zaken als deze hebben dan ook hoge prioriteit.’’ Voor relevantie informatie, beelden of tips is de politie bereikbaar via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. ,,Alle informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn voor het onderzoek.’’

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie