Afbeelding
Ben Bläss

Luidende klokken symboliseren ‘huwelijk’ kerken Barneveld

2 juli 2021 om 18:04 Religie

BARNEVELD In het bijzijn van de (bouw)vrijwilligers zijn vrijdagmiddag rond vijf uur de twee kerkklokken in de Emmaüskerk in Barneveld voor het eerst geluid. De toren was feestelijk versierd met vlaggetjes in vier windrichtingen, als teken van verbinding tussen kerk en bewoners.

De verbouwing en uitbreiding van de kerk aan de Groen van Prinstererlaan vordert gestaag. Recent zijn ook de vier uurwerken in de toren vernieuwd en is de tijd ‘s nachts door opvallende led-verlichting ook op afstand duidelijk te zien.

KLOKKEN Op weg naar de eerste kerkdienst in de Emmaüskerk, die gepland staat op zondag 12 september, was er vrijdagmiddag een bijzonder moment rond de twee kerkklokken in de toren. De 400 kilo wegende kerkklok van de Immanuëlkerk uit 1975 en de 600 kilo zware klok van de toenmalige Bethelkerk uit 1958 hangen inmiddels in de toren van de Emmaüskerk. Het ‘huwelijk’ van die twee  boven elkaar hangende klokken vormt het symbool van het samengaan van de Immanuëlkerk en Bethelkerk in de Emmaüskerk.  

BIJZONDERE TEKST Op de klok van de Bethelkerk staat een bijzondere tekst: ‘Door oud papier bijeengebracht, roep ik u en ‘t nageslacht, ja allen die Mijn stemme hoort, komt en luistert naar Gods woord’. ,,Deze woorden herinneren aan de inzet van de vele vrijwilligers, die door het inzamelen van oud papier de aanschaf van die klok mogelijk hebben gemaakt. Ook tijdens de vernieuwbouw van de Emmaüskerk zijn vele vrijwilligers met hart en ziel betrokken. Vandaar dat vrijdag ook de bouwvrijwilligers waren uitgenodigd om het feestelijke moment bij te wonen’’, aldus woordvoerder Ben Bläss.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie