Afbeelding
Eigen foto

‘Nederland wint met 4-0 van Noord-Macedonië’

21 juni 2021 om 15:25 Voetbal

BARNEVELD Nederland telt inmiddels bijna 17 miljoen bondscoaches. In deze rubriek komen de ‘beste Barneveldse bondscoaches’ aan het woord. Vandaag Han Verkerk 53 uit Barneveld, onder meer betrokken bij VVOP.

Wat zou u als bondscoach anders doen dan Frank de Boer?
Ik vind het systeem te verdedigend. Ik zou met drie spitsen spelen. Dat is ook meer het systeem dat bij Nederland past en waardoor we bekend zijn geworden. Een voorhoede met Wout Weghorst, Memphis Depay en Donyell Malen is in mijn ogen beter dan een voorhoede met Depay en Weghorst.

Wat verwacht u van het Nederlands elftal op het EK 2020?
Als Nederland tegen Portugal moet in de achtste finale dan zie ik het somber is. Portugal is voor Oranje een soort ‘angstgegner’ geworden. Ik denk dat Nederland tegen Frankrijk of Duitsland iets meer kans heeft. Maar ook in dat geval denk ik dat het de laatste wedstrijd wordt.

Wie is uw favoriete speler van Oranje?
Dat is Frenkie de Jong. Ik vind het prachtig zoals hij soms als een ‘slangenmens’ tussen drie of vier tegenstander weet door te glippen. Hij is voor mij wel dè man. Maar ook Matthijs de Ligt vind ik sterk. Als PSV-fan geniet ik vooral van Denzel Dumfries. Het lijkt wel of hij drie paar longen heeft. Hij doet het goed. Ik vond de oprechte blijdschap na zijn treffer tegen Oostenrijk heel mooi om te zien.

Welke speler mist u in de selectie van Nederland?
Ik had Mohamed Ihattaren zeker meegenomen. Ik vind het een geweldige speler die het nu heel moeilijk heeft. In de selectie van het Nederlands elftal had hij mogelijk weer snel het plezier terug kunnen vinden. Maar de komende jaren gaan we echt nog wel van Ihattaren horen. Ik mis ook Berghuis. Niet in de selectie, maar wel in de basis.

Wat is uw verwachting van het duel tussen Nederland en Noord-Macedonië?
Ik denk dat het 4-0 wordt voor Nederland. Ze kunnen onbevangen en aanvallend spelen. Als er een paar andere spelers meedoen is dat prima en kan het verfrissend werken. Als Oranje van eigen kracht uitgaat en op de aanval speelt wordt het zoals gezegd 4-0.

Wat is uw opstelling voor het komende duel van Oranje?
Op doel Maarten Stekelenburg. In de verdediging vier man met Stefan de Vrij en De Ligt in het centrum. Dumfries en Daley Blind zijn mijn vleugelverdedigers. Op het middenveld spelen Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Ik speel met drie spitsen en kies voor deze wedstrijd Steven Berghuis, Wout Weghorst en Donyell Malen. Depay mag een wedstrijdje op de bank beginnen. Hij speelde niet goed en zo zet je hem op scherp voor de volgende wedstrijd. Dan speelt hij mogelijk weerde sterren van de hemel.

Wie wordt Europees kampioen en wie zijn de overige drie favorieten voor de titel?
België wordt Europees kampioen. Italië vind ik ook sterk. Daarnaast zijn Frankrijk en Duitsland voor mij de twee andere favorieten. Maar België is voor mij al lange tijd de grootste favoriet voor de titel.

Iemand aanmelden voor deze rubriek? Mail b.kamphorst@bdu.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie