Frank van Veldhuizen van Faam Werkt.
Frank van Veldhuizen van Faam Werkt. Faam
Baandichtbij.nl

‘Het verhaal van Herbert is één van de vele voorbeelden’

18 juni 2021 om 15:39 Economie

BARNEVELD Ik werd gebeld door Herbert. Herbert is een typische Veluwenaar, een harde werker, die geniet van zijn werk en dat ook wil blijven doen. Hij viel met de deur in huis en vertelde dat hij na zeven jaar werken bij hetzelfde bedrijf toe was aan een nieuwe baan.

Toen hij bij Faam langs kwam voor een kennismakingsgesprek vertelde ik hem dat ik verbaasd was dat hij Faam belde. Met zijn opleidings- en werkachtergrond zijn de mogelijkheden voor een nieuwe baan bijna onbeperkt. De vacatures liggen in een sector zoals de techniek voor het oprapen, veel bedrijven zijn op zoek naar technisch personeel.

MARKTKENNIS Hij gaf aan dat hij juist daarom naar Faam kwam. Er zijn zoveel vacatures dat hij door ‘de bomen het bos’ niet meer zag. Herbert hoopte dat ze hem bij Faam, dankzij het grote netwerk en de marktkennis, konden helpen bij het vinden van een nieuwe baan die echt bij zijn wensen past.

Het is iedere keer weer mooi om deze zoektocht met iemand aan te gaan. Samen met Herbert hebben wij zijn wensen in kaart gebracht en een informele persoonlijkheidsscan afgenomen. Deze scan geeft een goed beeld van wie hij is, wat hij zoekt en wat er bij hem past. Na een aantal gesprekken bij verschillende bedrijven is hij gestart bij een nieuwe werkgever. De cultuur van het bedrijf sprak hem aan en de machines die ze maken zijn innovatief. Herbert had volop de mogelijkheden om door te groeien binnen het bedrijf richting bijvoorbeeld een leidinggevende functie of een rol op kantoor.

En dat het een goede match is geweest, dat werd al snel bevestigd. Via WhatsApp kreeg ik van Herbert een foto doorgestuurd. Op de foto zie ik dat Herbert doorgegroeid is naar de functie van teamleider assemblage met daarbij de reactie ‘mede mogelijk gemaakt door Faam’. Kijk, daar doen we het voor.

MEERWAARDE Faam heeft een meerwaarde voor werkzoekenden. Juist als je een vaste baan hebt, is het fijn om samen met iemand met kennis en kunde op zoek te gaan naar die goede vervolgstap. Daarnaast is het fijn dat je niet hoeft te solliciteren.

Herbert z’n verhaal is één van de vele voorbeelden. Afgelopen 14 jaar hebben we veel mensen succesvol kunnen bemiddelen. Bijvoorbeeld het verhaal van Erwin die bij bouwbedrijf van Middendorp een nieuwe uitdaging vond of van Gert die bij Boon Agrosystems aan de slag is gegaan. Deze verhalen begonnen met één telefoontje aan Faam Werkt... Begint jouw verhaal straks ook zo? Ik sta je graag te woord.

Frank van Veldhuizen, mede-eigenaar www.faam.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie