Martin van de Pol werd vierde en zevende bij het WK.
Martin van de Pol werd vierde en zevende bij het WK. Pauw Media

Van de Pol in de wachtkamer na WK in Portugal

13 juni 2021 om 10:51 Wielrennen

BARNEVELD Gemengde gevoelens bij wielrenner Martin van de Pol na afloop van het WK Para-Cycling in het Portugese Cascais. De Barnevelder werd respectievelijk zevende en vierde bij de tijdrit en wegwedstrijd in de lichtste beperkings-klasse. ,,Ik ben teleurgesteld, maar aan de andere kant kan ik mezelf helemaal niets verwijten.”

Door de resultaten op het Iberisch schiereiland zit Van de Pol in de wachtkamer, daar waar het gaat om plaatsing voor de Paralympics, later dit jaar in de Japanse hoofdstad Tokio. ,,Dat is wel waar ik nu met de gedachten bij zit, het is niet anders dan dat ik nu afhankelijk ben van wat de bondscoaches, de UCI en het IOC beslissen. Er is namelijk een kleine kans dat Nederland meer renners kan afvaardigen naar de Paralympics. Maar hoe dat precies zit, is op dit moment nog niet duidelijk.”

‘GAT TE GROOT’ Terug naar de tijdrit eerder in de midweek. ,,Ik werd zevende, maar het gat met podium was te groot en daar baalde ik wel van. Bij de wegrit heb ik het maximale gegeven en ben ik op waarde geklopt in het sprintje om de derde plek. Een duo was namelijk voorop gereden en streed om de wereldtitel.”

Uiteindelijk overheerst qua sportief resultaat toch de ontgoocheling. ,,Ik heb gewoon niet de juiste uitslag gereden voor mijn gevoel en er stond veel druk op dit wereldkampioenschap. Maar ja, langs de andere kant kan ik mezelf nog altijd niet heel veel verwijten.”

NAAR HUIS Van de Pol verkast maandag weer naar huis. ,,Verder is het voor mij op het gebied van de Paralympics dus afwachten, maar stilzitten zal ik zeker niet want er komt nog veel meer aan dit seizoen. Woensdag mag ik namelijk meedoen met de valide sporters bij het Nederlands Kampioenschap tijdrijden, dit vind ik wel geweldig dat ik daaraan mag meedoen. Ik zal dan onder meer Tom Dumoulin tegenkomen. Ik zal waarschijnlijk meestrijden in de achterhoede maar ik vind het überhaupt al mooi om mee te doen. Daarna doe ik mee aan een etappekoers in Polen.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie