Afbeelding
Jan van Uffelen

Opinie: ´Een statig station hoort bij de groeiambities van Barneveld´

3 juni 2021 om 07:54 Opinie

Ik sta helemaal achter het plan van Jan van Uffelen om het oude Station Barneveld weer onder de aandacht te brengen. En ik denk vele Barnevelders met mij. Wat zou het mooi zijn om dit mooie ontwerp weer op te bouwen, al of niet in een andere kleurstelling. Dat maakt me niet uit, als er maar draagvlak voor is. 

Zeker nu de gemeente het Stationsplein en het Kampstraat gedeelte wil herontwikkelen zou het een mooie aanvulling zijn in het geheel .Zelf zie ik ook een mooi stationsplein met veel groen en mogelijk een tunneldoorgang voor het doorgaande verkeer voor me. Graag doe ik een oproep aan de politiek om zich hier sterk voor te maken en om hier gelden voor vrij te maken. 

Ook denk ik dat vele Barnevelders er nog wel een bedrag voor over zouden hebben als er een actie voor opgestart zou worden. Als blijkt dat ProRail niet wil meewerken is het misschien een idee om het stationsgebouw aan de andere kant van de rails te realiseren, mogelijk met een nieuw te ontwikkelen woongebied op het terrein van de Rijnvallei. Inclusief een fiets/voetgangers tunnel naar het centrum . Hopelijk dienen er zich investeerders aan om dit prachtige oude station weer nieuw leven in te blazen..Barneveld wil toch groeien..nou daar hoort ook een statig station bij. Toch?

Jaap Hazeleger

Barneveld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie