Afbeelding
Foto door form PxHere

Maak dit jaar een uitje van het uitdelen van de kerstpakketten

31 mei 2021 om 12:12 Partnercontent

Elk jaar is het tijdens de feestdagen weer zover; je vrienden, familie en collega’s verwennen met allerlei leuke kerstpresentjes. De een houd het erg klein en de ander zoekt het juist wat groter op. Uiteindelijk gaat het hierin ook om het gebaar wat je ermee geeft. Hoewel het elk jaar weer lastiger wordt als het aankomt op de creativiteit van ideeën voor kerstpakketten  kun je het ook verder zoeken. Door er een echte beleving en show aan te koppelen, zorg je namelijk voor een nog groter gebaar. Bovendien maak je het niet alleen leuker voor degene aan wie je het cadeau geeft, uiteindelijk zorg je ook voor een leuk dagje uit voor jezelf. We delen wat ideeën als het aankomt op het uitdelen van kerstpakketten. 

Persoonlijk

Door een persoonlijke touch, zoals een handgeschreven kaart of video, aan je pakket toe te voegen, zorg je echt voor een glimlach op het gezicht van jouw medewerkers. Laat zien dat je medewerkers belangrijk voor je zijn en dat je er aandacht aan hebt besteed. Zet als werkgever net dat stapje extra. Letterlijk en figuurlijk, want door persoonlijk langs te gaan en dit te overhandigen, laat je pas echt jouw waardering blijken. Het belangrijkste is in ieder geval dat je laat zien dat je moeite in het pakket of cadeau hebt gestopt. Op welke manier dan ook. 

Geluidselementen

Voor echt die extra beleving en ervaring tijdens het overhandigen van een kerstpakket werkt muziek altijd goed. Een optie voor tijdens de kerstborrel, maar ook voor iedereen die thuis op de bank met familie zit. Bij gebrek aan een kerstfeest op kantoor breng je namelijk ook eenvoudig de kerstsfeer bij de medewerkers thuis. Via Spotify codes kan je een afbeelding van een leuke, mooie of grappige Kerst playlist delen. Voeg de afbeelding toe aan een persoonlijk bedankje per mail of aan een fysieke kaart. 

Borrel to go

Wat is nou leuker dan een kerstborrel bij iemand thuis brengen? Zorg voor de leukste pakketten, mooiste outfit, beste muziekinstallatie en vooral een goede dosis energie. Stippel van te voren een route uit waardoor je bij elke medewerker eventjes langs kan gaan om het kerstpakket te overhandigen en kort te proosten. Zo kan je ook genieten van het 1 op 1 momentje met al je collega’s wat ten slotte ook uiterst belangrijk is om te laten zien dat je jouw medewerkers dankbaar bent voor de inzet die zij altijd tonen. 

Individueel kerstpakket

Wil je nou echt die perfecte werkgever zijn? Dan zou je bovenstaande aspecten eens moeten combineren met oprechte interesse. Door het jaar door te luisteren naar elke medewerker en de individuele wensen en daarop te anticiperen, zullen ze ultiem verrast zijn. Bovendien laat iedereen wel eens wat los over cadeauwensen. We snappen dat dit natuurlijk lastiger kan zijn bij een groter team. Dan zou je het ook makkelijker kunnen maken door de kerstpakketten voor mannen en vrouwen onder te verdelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie