Rob Joosten in de showroom van Van Ginkel Keukens.
Rob Joosten in de showroom van Van Ginkel Keukens. Pauw Media

‘Ik heb de leukste baan die ik me kan wensen’

30 mei 2021 om 12:08 Eten-en-drinken

BARNEVELD De oprichting van het merk BORA, bekend van zijn kookveld-afzuigsystemen, leest als een jongensboek. Met als belangrijkste boodschap: geef nooit op. Daarom vindt Barnevelder Rob Joosten (43) het ‘heel gaaf’ om ambassadeur van BORA te zijn.

Ik heb een van de leukste banen die ik me kan wensen”, vertelt Rob. ,,Elke dag is weer anders.” Voordat hij bij BORA terechtkwam, werkte Rob vijftien jaar lang bij een gerenommeerde fabrikant van huishoudapparatuur. Tot het een paar jaar geleden begon te kriebelen. ,,Ik was bijna 40 en voelde dat ik toe was aan iets nieuws.”

AFZUIGKAP Op zoek naar een nieuw avontuur kwam hij in contact met de internationale eindverantwoordelijke van BORA, dat vijftien jaar geleden is opgericht door de Zuid-Duitse Willi Bruckbauer. Hij begon ooit als timmerman en maakte keukens vanuit zijn werkplaats, vertelt Rob. Met als levensmotto ‘drie A’s: Anders dan Alle Anderen’ maakte hij het liefst unieke keukens.
,,Willi stoorde zich vaak aan de traditionele afzuigkap, die je het zicht ontneemt en veel geluid maakt.” Zo kwam hij op het idee voor een innovatief kookveldafzuigsysteem waarbij kookdampen niet opstijgen maar rechtstreeks naar beneden worden afgezogen.

,,Willi zocht investeerders, maar kreeg in het begin geen euro los”, gaat Rob verder. ,,Veel mensen waren sceptisch over zijn uitvinding. Maar overtuigd als hij was van zijn idee, gaf hij niet op.” En dat is maar goed ook: tegenwoordig is BORA een succesvol, internationaal merk dat de markt volgens Rob volledig op zijn kop heeft gezet. ,,Ik vind het machtig mooi om onderdeel te zijn van dit succesverhaal.”

VAN GINKEL Als ambassadeur van BORA komt Rob regelmatig over de vloer bij Van Ginkel Keukens, in zijn woonplaats Barneveld. ,,Eén van onze partners en een echte vakspeciaalzaak. Van Ginkel maakt creatieve ontwerpen die naadloos aansluiten op ons merk en wie wij zijn.”

De samenwerking met van Ginkel voelt volgens Rob als ‘een feestje’. Zo moet ook de aanschaf van een nieuwe keuken voelen, vindt hij. ,,Mensen brengen tegenwoordig zoveel tijd door in hun keuken, alles moet kloppen. Daarom biedt BORA verschillende hoogwaardige systemen, die in iedere keuken kunnen worden geïntegreerd.”

VERBAZING Rob kan ook erg genieten van de verbazing die het BORA-systeem soms bij mensen opwekt. ,,Voor veel consumenten is kookveldafzuiging nog een nieuw fenomeen. Dat moment waarop ze met eigen ogen zien hoe effectief ‘een BORA’ is: dat is altijd mooi om te zien.”

De oprichting van het merk BORA, bekend van zijn kookveld-afzuigsystemen, leest als een jongensboek. Met als belangrijkste boodschap: geef nooit op. Daarom vindt Barnevelder Rob Joosten (43) het ‘heel gaaf’ om ambassadeur van BORA te zijn.

Aangeboden door Van Ginkel Keukens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie