De Achterveldse Danique van Ginkel (linksonder) is één van de speelsters van Heerenveen die meedoet aan de 'Cashtafette'.
De Achterveldse Danique van Ginkel (linksonder) is één van de speelsters van Heerenveen die meedoet aan de 'Cashtafette'. LKstudio

Vrouwen van Heerenveen beginnen ‘Cashtafette’ in Barneveld

27 mei 2021 om 13:21 Voetbal

BARNEVELD De vrouwen van SC Heerenveen houden op 1 juni een ‘Cashtafette’. De actie moet de liquiditieit van de damesafdeling van de Friese eredivisieclub verhogen. Het doel is om 65.000 euro op te halen. De dames gaan in verschillende teams in 15 uur 150 km rennen. Het vrouwenvoetbal bestaat in 2022 15 jaar. De start is op 1 juni bij Moofpeople, op industrieterrein De Briellaerd in Barneveld. Het Barneveldse bedrijf is een sponsor van de vrouwen van Heerenveen.

De zogenoemde Cashtafette over 150 km in 15 uur gaat van hoofdsponsor naar hoofdsponsor. Van Moofpeople in Barneveld naar Ausnutria in Heerenveen. De opbrengst van deze eerst editie komt ten goede aan de Heerenveen vrouwen. In de toekomst hopen de dames dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Maar waarbij er dan niet meer voor hun eigen voortbestaan gerend hoeft te worden, maar ze zich kunnen inzetten voor een goed doel.
De vrouwenafdeling van Heerenveen heeft het qua liquiditeit zwaar. ,,De pandemie zorgt voor extra kosten en een onzekere economie. De plannen die we hadden konden niet doorgaan. En we hebben pech, want we vallen buiten veel regelingen,’’ aldus de club in een aankondiging op de website.
De Friese club meldt ook dat ‘de professionele ontwikkeling sneller gaat dan de financiële ontwikkeling.’ Tijd is geld blijkt ook in Heerenveen. ,,Wat we nodig hebben is tijd. We hebben tijd nodig om meer sponsoren te vinden en om andere inkomstenbronnen te activeren. Om hier te komen hebben we op korte termijn liquiditeit nodig. We hebben veel geprobeerd en gedaan en het is nu erop of eronder. Met alle energie die we hebben binnen de Stichting gaan we voor € 65.000,-,’’ zo luidt de noodkreet van de vrouwenafdeling.
De start van de ‘Cashtafette’ is op 1 juni om 3.00 uur bij Payrollbedrijf Moofpeople aan de Anthonie Fokkerstraat 49D in Barneveld. De finish is om 18.00 uur in Heerenveen. De vrouwen rennen in 15 groepen van speelsters (10 kilometer per groep) langs de sponsoren. Een van de speelsters die mee doet aan de actie is de Achterveldse Danique van Ginkel. De 20-jarige verdedigster speelt al meerdere seizoenen in Heerenveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie