Afbeelding
anp / Ramon van Flymen

Grote daling van coronabesmettingen Barneveld

18 mei 2021 om 16:09 Corona

BARNEVELD De daling van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Barneveld is de afgelopen week verder doorgezet. Tussen vorige week woensdag en vandaag nam dit met 32 procent af. Het is de grootste daling van het aantal besmettingen na de piek van de derde coronagolf, die op 22 april was bereikt.

Vorige week stond de teller nog op 196 besmettingen. Dat getal daalde de afgelopen week naar 134. Barneveld blijft echter wel een gemeente met relatief veel coronagevallen. Gedurende de afgelopen zeven dagen noteerde de gemeente 32,4 besmettingen op 100.000 inwoners per dag. Binnen de regio werd alleen in Putten een aanzienlijk hoger cijfer geregistreerd (42,1). Anders gemeenten kwamen lager uit. De minste besmettingen werden er in Nijkerk geteld: 17,5 op 100.000 inwoners. Ook in Amersfoort (21), Leusden (21,6) en Veenendaal (21,7) bleef het aantal mensen met een coronabesmetting relatief beperkt.

De corona-trend in Barneveld is iets sterker dan landelijk: gemiddeld nam het aantal besmettingen in heel het land af met 25 procent. Het RIVM registreerde verder 21 procent minder patiënten met verschijnselen van Covid-19 in het ziekenhuis dan de week ervoor. Ook op de IC-afdelingen daalde de instroom. De stichting NICE kwam tot een daling van 24 procent. De druk op de ziekenhuizen is echter nog steeds hoog. De gezondheidsdienst benadrukt daarom het belang van het houden van de (basis-)maatregelen, als het houden van anderhalve meter afstand en het reinigen van de handen. Tegelijkertijd wordt er volop gevaccineerd. Momenteel zijn er ongeveer 7,5 miljoen prikken gezet in Nederland. Mensen van geboortejaar 1965 zijn nu aan de beurt om een vaccinatieafspraak te maken.

Jannes Bijlsma

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie