De vijf bebaarde hardlopers voor het goede doel.
De vijf bebaarde hardlopers voor het goede doel. Hersenstichting

‘Baardmannen’ door Barneveld tijdens tocht tegen depressie

11 mei 2021 om 11:35 Maatschappelijk

BARNEVELD Vijf bebaarde mannen van Beards4Life passeren in de vroege ochtend van vrijdag 15 mei Barneveld tijdens een 129 kilometer lange hardlooptocht. 

Ritchie, Maarten, René, Frank en Paul starten om middernacht in Hoofddorp en hebben de Gelderse plaats Braamt (gemeente Montferland) als eindbestemming. De verwachting is dat ze rond kwart over zeven vrijdagmorgen Barneveld doorkruisen. 

DEPRESSIE De tocht is een opwarmertje voor 1.600 kilometer hardlopen langs de Nederlandse grens, waarmee ze vrijdag 16 juli willen starten. Het doel van de ‘baardmannen’ is om hiermee aandacht te vragen voor mensen met een depressie en geld in te zamelen voor de Hersenstichting. ,,We lopen zoveel mogelijk tegen de Nederlandse grens als symbool voor de grens die vele mensen dagelijks overgaan met als gevolg een depressie’’, is te lezen op hun website.

HERSENSTICHTING Het Rondje Nederland willen ze in acht dagen non-stop lopen. ,,Ons doel is minimaal 25.000 euro in te zamelen voor de Hersenstichting, zodat ze onderzoek kunnen financieren, voorlichting kunnen geven en zich kunnen inzetten voor de patiëntenzorg”, meldt initiatiefnemer Ritchie Peperkoorn. 

De vijf kennen elkaar van ‘obstacle runs’, extreme hardloopevenementen. Ritchie kampt vanaf zijn jonge jaren met depressieve gevoelens. Bewegen en voornamelijk hardlopen was en is zijn uitlaatklep. ,,Ik liep wekelijks zoveel kilometers en ik dacht, kan ik dat niet voor een goed doel doen? Iets wat dicht bij mij ligt. Dat bleek de Hersenstichting te zijn.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie