Hugo van Garderen (tweede van rechts, archief) speelt ook na dit seizoen bij Bielderman Koetsier/SSS.
Hugo van Garderen (tweede van rechts, archief) speelt ook na dit seizoen bij Bielderman Koetsier/SSS. Pauw Media

SSS worstelt, maar wint wel

9 mei 2021 om 09:39 Volleybal

BARNEVELD De volleyballers van Bielderman Koetsier/SSS wachtten sinds eind maart op een nieuwe overwinning, zaterdag kwam er weer eens een zege bij, op VoCASA. Fraai was het niet bepaald, welkom was de winst zeker. ,,Het basisniveau is de laatste weken gewoon niet hoog genoeg”, zo zei aanvoerder Hugo van Garderen.

Het was ook zaterdag weer ‘Jantje lacht, Jantje huilt’ bij de SSS’ers. Toch lukte het dus om de overwinning binnen te slepen; het werd 3-2 in het voordeel van de Barnevelders, die in De Meerwaarde hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen speelden. Setstanden waren 25-21, 25-23, 23-25, 16-25, 15-10. 

Met name in het vierde bedrijf zakte SSS door de ondergrens. Haast alles ging fout wat er maar fout kon gaan. Daartegenover stond het knappe (mentale) herstel in de vijfde set. Van Garderen keek na afloop terug op de gewonnen wedstrijd en het proces ervoor. 

,,Goh, wat was dit zwaarbevochten”, verzuchtte hij allereerst. ,,Het was even anders voor mij omdat ik vaak op de bank zat vandaag dus ik moest al mijn energie erin leggen als ik inviel. Ik had vooraf al zo’n vermoeden dat Maurice Coolen zijn kans zou krijgen dus wat dat betreft geen groot probleem. Maar goed, het was wel weer wisselvallig. Wat er allemaal misging in die vierde set? Heel veel, maar hoe dat kwam, ik weet het antwoord niet.”

VERKEERDE FOCUS Hoe kijkt hij terug op afgelopen weken, toen verlies op verlies werd gestapeld? ,,De focus heeft onbewust toch te veel op de reguliere competitie gelegen en het volgende seizoen lonkt ook al met de transfercarrousel die daarbij hoort. Neemt niet weg dat ons basisniveau te laag heeft gelegen en dat dit frustraties heeft opgeleverd, zowel bij mij als bij de trainer, Hans Seubring. Helemaal vervelend is dat het trainingsniveau bij ons hoger ligt dan ons wedstrijdniveau. Dat moet duidelijk beter, de twee laatste wedstrijden, maar zeker ook volgend seizoen als er gelukkig ook wat spelers bij komen.” 

De spelverdeler/aanvoerder blijft. ,,We gaan bouwen aan een nieuw SSS en daar wil ik graag bij betrokken blijven. En de laatste twee potjes, woensdag en zaterdag, wil ik ook nog graag winnen.”

Door Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie