Alice Froom
Alice Froom Privéfoto

‘Thema depressie bespreekbaar maken’

8 mei 2021 om 12:42 Mensen

DE GLIND Alice Froom uit De Glind heeft een nieuwe dichtbundel geschreven, die vrijdag is verschenen. De titel: ‘De winter komt’.

,,Mentale gezondheid is het centrale thema”, vertelt Alice. ,,In mijn gedichten probeer ik in woorden te vatten hoe ik me voelde tijdens mijn depressie, waar ik overigens nog niet uit ben.”

Depressie is een gevoelig onderwerp, wat voor velen nog erg lastig te bespreken is. Met deze bundel wil Alice daar verandering in brengen. ,,Ik wilde woorden geven aan mijn gevoel, en dat verwerken in voor de lezer herkenbare situaties. Het thema ‘depressie’ mag van bij best wel benoemd worden. Je moet er over durven praten.”

DAGBOEK Alice heeft uitgekeken naar de dag dat haar dichtbundel verschijnt. ,,Tijdens het schrijven vond ik het nog niet zo spannend, maar toen ik mijn werk had opgestuurd naar Boekscout begon de spanning wel te komen. Het is net alsof je iemand in je dagboek laat lezen. Tijdens het schrijven heb ik al anderen wat laten lezen. Dat leverde positieve reacties op.”

Alice is al langer bekend bij Boekscout. ,,In 2018 verscheen daar mijn eerste bundel ‘Niet zomaar verhalen'. Ik heb er eigenlijk ook al eentje binnen een dag geschreven toen ik 12 was, maar die tel ik niet mee als ‘officieel'. Ik kwam bij Boekscout terecht, omdat zij op dat moment de enige uitgeverij waren die ook manuscripten van kinderen aannam.”

Hier en nu

Ik zit hier, ik zit hier omdat ik besta.
Geen enkel besef waar ik heen ga.
Het enige feit hier is dat ik er ben.
Terwijl ik steeds minder van de wereld herken.
Zwart is de diepte, diepte dat eindeloos voelt.
Wat zou ik graag willen weten wat er wordt bedoeld.
Vorm inzien en herkenning geven aan. Alleen weet ik het niet.
Het enige wat ik nu weet is dat ik leef.
Ik leef in dit onbekende bestaan.

Alice Froom

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie