Afbeelding
...

Verdachten babbeltruc actief in Barneveld

3 mei 2021 om 16:35 Misdaad

BARNEVELD Nog onbekenden hebben vorige week donderdagmiddag geprobeerd om bij woningen aan de P.C. Hooftstraat in Barneveld binnen te komen door middel van de babbeltruc. Dat meldt de politie, die eventuele getuigen zoekt en oproept tot waakzaamheid.

De verdachten hielden zich die donderdag tussen 15.30 en 16.30 uur op bij woningen ter hoogte van huisnummers 8 tot en met 16 en probeerden woningen binnen te sluipen. Bij een babbeltruc gebeurt het dat onbekenden aanbellen en een smoes gebruiken om binnen te komen. Ze doen zich bijvoorbeeld voor als meteropnemer of reparateur, of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Vervolgens proberen ze geld en andere waardevolle bezittingen te stelen. Soms gebeurt dit in combinatie met bedreiging of geweld.

Mensen die donderdagmiddag iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de P.C. Hooftstraat  of eventueel beschikken over foto’s of camerabeelden, kunnen contact opnemen met de politie, via 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie