Technisch directeur Joop Alberda.
Technisch directeur Joop Alberda. anp / Ronald Hoogendoorn

SSS eert overleden coach Ratterman met Memorial

23 april 2021 om 13:43 Volleybal

BARNEVELD De op 6 januari overleden trainer/coach Olaf Ratterman van Bielderman Koetsier/SSS wordt op maandag 3 mei in Barneveld geëerd met de Olaf Ratterman Memorial.

Tijdens de memorial zal een Eredivisie All Star team het opnemen tegen het Nederlands team dat in voorbereiding is op het EK-kwalificatietoernooi dat op 7 mei begint in Kroatië. De Nevobo werkt voor de memorial samen met SSS Barneveld en het team van Bielderman Koetsier/SSS.

Het is de eerste keer dat er een All Star team wordt gevormd van eredivisiespelers. De coaches van de drie teams die bovenaan de kampioenspoule en de reguliere competitie eindigden, hebben gezamenlijk een longlist opgesteld. Redbad Strikwerda, Arjan Taaij en Joris Marcelis hebben daarvoor 27 spelers die het afgelopen seizoen in de Eredivisie speelden, geselecteerd. Technisch directeur van de Nevobo Joop Alberda kijkt uit naar het begin van traditie. ,,De Olaf Ratterman Memorial is in eerste instantie een prachtig eerbetoon aan een gewaardeerde collega die ons helaas veel te vroeg is ontvallen. Met deze memorial houden wij zijn naam verbonden aan onze sport. Voor het Nederlands team is de wedstrijd tegen het All Star team een goede uitdaging op weg naar het EK-kwalificatietoernooi.” De Olaf Ratterman Memorial is de eerste in een nieuwe traditie, waar jaarlijks als toetje na het seizoen de beste spelers en speelsters uit de Eredivisie het opnemen tegen het nationale team. Op de voorlopige lijst staan onder meer Robin Boekhoudt, Hugo van Garderen en Alex Meijs van SSS en Barnevelder Markus Held van Orion.




Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie