Soufiane Laghmouchi kijkt uit naar een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalboek.
Soufiane Laghmouchi kijkt uit naar een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalboek. Pauw Media

‘Middenmoot is zeker mogelijk’ voor Laghmouchi bij vv Scherpenzeel

21 april 2021 om 12:11 Voetbal

BARNEVELD/SCHERPENZEEL ,,Ik weet dat ze net pas gepromoveerd zijn, maar waarom zouden we niet ambitieus zijn volgend seizoen?” Soufiane Laghmouchi maakt van zijn hart geen moordkuil als gepraat wordt over zijn overgang van TEC Tiel naar vv Scherpenzeel. ,,Ik wil weer belangrijk zijn voor een team.”

Laghmouchi (30) mist het voetbal enorm. ,,Ja, man, die coronaperiode duurt natuurlijk veel te lang, maar met die mening ben ik natuurlijk niet de enige. Het zou fijn zijn als er weer snel gevoetbald wordt; tot die tijd is het een kwestie van trainen. Dat kan ik tegenwoordig lekker bij mijn oude club GVVV.” Zelf is de oud-prof ook geveld geweest door het virus. ,,Ik ben enkele dagen ziek geweest. En daarna was het ook niet over helaas, ben twee tot drie maanden mijn reuk en geur kwijt geweest. Tja, een heel vreemde wereld blijft het.”

Op voetbalgebied bleef het dus niet stil. De oud-speler van VV Barneveld, FC Volendam, AGOVV, FC Emmen en GVVV kwam dit seizoen uit voor TEC in Tiel, maar dat bleek geen sportief succesverhaal. ,,In totaal zijn er vier officiële competitiewedstrijden gespeeld, maar helaas heb ik ze niet allemaal gespeeld, in totaal jammer genoeg maar anderhalf potje. Dat heeft natuurlijk ook meegespeeld in mijn keuze om een andere club te zoeken.”

NIEUW AVONTUUR Hij zocht en vond dus een nieuw avontuur op sportpark De Bree. ,,Ik had opties bij meerdere clubs, maar aan Scherpenzeel hield ik het beste gevoel over. De gesprekken, randvoorwaarden en ambities spraken mij meteen aan. Verder is het ook lekker dat het in de buurt is en dat ik verder realistisch moet zijn over mijn voetballoopbaan.” En het financiële plaatje zeker ook? ,,Zoals ik zeg”, vervolgt hij met een lach. ,,Het hele verhaal van Scherpenzeel was aansprekend en ziet er gewoon netjes uit.”

Werk is voor Laghmouchi ook steeds belangrijker geworden. ,,Ik ben flexwerker in de jeugdhulpverlening, bij Pluryn. Dat werk bevalt me ook uitstekend. Het is namelijk heel dankbaar werk, je krijgt er heel veel voor terug. Daar waar het eerst vooral voetbal en daarna werk was, is het nu steeds meer andersom aan het worden.”

BASIS Laghmouchi beseft uiteraard dat basisplaatsen geen garantie zijn in het voetbal. Toch is hij er alleszins van overtuigd dat hij dat in Scherpenzeel wel weer gaat ‘fiksen’. ,,Ik ben fit en heb lekker doorgetraind al die tijd, heb zelfs nog enkele weken bij SDVB mee mogen trainen. Of ik open stond voor een avontuur daar? Jazeker wel, maar ik had geen haast bij het maken van de keuze en ik streef altijd naar het hoogst haalbare niveau, dus uiteindelijk is het bij trainen gebleven. Uiteindelijk is SDVB dus niets geworden. Maar ik ben ze - en in dit geval Bart Schreuder (SDVB-hoofdtrainer, JJ) - dankbaar dat ik mee mocht doen.” Inmiddels traint hij bij zijn oude club GVVV mee. ,,Je moet toch fit blijven nietwaar? En ik vind het mooi mijn oud-teamgenootjes weer eens mee te maken.”

Waar richt hij zich op in Scherpenzeel? ,,Ik ga voor elke plek in de voorhoede en de nummer 10-positie. In elk geval heb ik een goed gesprek gehad met club en trainer (Jürgen Schefczyk) dus daar ligt het allemaal niet aan. Verder hoop ik bovenin mee te draaien, alhoewel ik denk dat de club iets voorzichtiger is. Maar goed, waarom zou een plek in de middenmoot niet mogelijk zijn? En als het eenmaal loopt, ja, dan moeten we gewoon meedoen om de bovenste plekken, dat zou helemaal mooi zijn.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie