Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Koningsdag-ontbijt Stroe in alternatieve vorm

19 april 2021 om 13:52 Activiteiten

STROE Een Koningsdag-traditie in Stroe keert dit jaar in alternatieve vorm terug. Vanwege de corona-pandemie kon het vorig jaar het jaarlijkse Koningsdag-ontbijt bij dorpshuis De Hofstee niet doorgaan. Ook dit jaar is het nog onmogelijk om samen als Stroeënaren van een ontbijtje te genieten op de verjaardag van de koning. In plaats daarvan verkoopt De Hofstee nu losse Koningsdags-ontbijtes.

,,We brengen het ontbijt hiermee naar de inwoners toe”, zegt Stevina Ansink van De Hofstee. ,,Dat ontbijt was altijd een jaarlijks hoogtepunt. We snakken nu allemaal naar gezelligheid. Dit plan komt voor nu het dichtst in de buurt van het echte gevoel dat je altijd bij dat ontbijt krijgt. Daarom zijn we hiermee gestart.”

Het initiatief is in het dorp zelf al behoorlijk onder de aandacht gebracht. Het loopt dan ook storm, aldus Ansink. ,,We hebben inmiddels al 140 ontbijtjes verkocht. We gaan in ieder geval voor de 200. Dat is het aantal mensen dat normaal ook bij ons in het dorpshuis aan het ontbijt zit, vandaar.”

In het pakket zit onder meer een croissant, brood, boter, jus d’orange en beleg. ,,Gewoon een lekker ontbijtje. Om het oranjegevoel te vergroten, voegen we er ook oranjebitter aan toe.” Voor de kinderen zijn er aparte kinderboxen. Wie een Koningsdag-ontbijtbox wil bestellen, kan dit doen via 06-20609910. De pakketten worden op 27 april tussen 8.00 en 10.00 uur bezorgd.  

Jannes Bijlsma

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie