Ronald Tulen vertrekt als hoofdtrainer van SDS'55.
Ronald Tulen vertrekt als hoofdtrainer van SDS'55. Bram van den Heuvel

Barneveldse SDS ‘55-trainer Tulen vertrekt

19 april 2021 om 11:10 Voetbal

WEKEROM SDS’55 en trainer Ronald Tulen hebben zaterdagmiddag in goed overleg besloten de samenwerking na dit seizoen 2020/2021 te beëindigen.

,,Met de bekendmaking zijn we de laatste club in deze gemeente die duidelijkheid verschaft. Maar intern waren we er aanvankelijk in februari al uit. De club en de trainer wilden graag de samenwerking die twee seizoenen geleden begon, voort te zetten. Dat was ook de wens van de spelersgroep. Maar Ronald Tulen gaf in die periode wel aan dat er een kans was dat hij een UEFA-A opleiding ging volgen. Mede door de coronaperikelen verliep de besluitvorming of Ronald en zo ja op welke cursus door de KNVB zou worden geplaatst wat langzamer dan wij en hij hadden gehoopt. Inmiddels heeft hij vrijdag te horen gekregen dat de toelating UEFA-A opleiding een feit is. De start is al begin volgend seizoen. Voor Tulen geweldig. Maar het betekende wel dat we samen de consequenties op een rijtje moesten zetten. In het gesprek dat wij samen hebben gevoerd, is gebleken dat een combinatie (trainer SDS ’55 en het volgen van een pittige UEFA-A opleiding) niet haalbaar is. Ronald heeft aangeven dat hij SDS ’55, weliswaar met tegenzin, gaat verlaten”, aldus Edgar Meijer namens SDS ’55.

NIET GEMAKKELIJK Barnevelder Tulen worstelde enige tijd met de vraag wat wel of niet kon nadat zijn UEFA - A inschrijving door de KNVB werd gehonoreerd. ,,Drie jaar geleden heb ik besloten de inschrijving voor de UEFA - A opleiding in te trekken. Ik kon op dat moment gezien mijn werkkring niet waarmaken een groot aantal dagen in Zeist door te brengen. Maar ik merkte dat het kriebelde. In deze stille periode waarin wegens de coronacrisis niet wordt gevoetbald ga je toch nadenken wat je wil. Ik wilde me verder ontwikkelen. Na een toelatingsgesprek kreeg ik van de KNVB te horen dat ik was toegelaten. Enige vraag was eerder wanneer de cursus zou starten. Dat is nu dus duidelijk: begin volgend seizoen. Het kan zomaar zijn dat ik trainingen moet overslaan of op een groot aantal zaterdagen niet bij het SDS ‘55 elftal aanwezig kan zijn. Dan moet je kiezen.”

Dat is nu dus gebeurd.

Eip Janssen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie