Thijs van Noorden, speler/assistent bij het Barneveldse Bielderman Koetsier/SSS.
Thijs van Noorden, speler/assistent bij het Barneveldse Bielderman Koetsier/SSS. Pauw Media

SSS lijdt nieuwe thuisnederlaag

17 april 2021 om 21:20 Volleybal

BARNEVELD De volleyballers van Bielderman Koetsier/SSS zitten in een klein wak. Het team van trainer Hans Seubring verloor opnieuw in de zogeheten degradatiepoule. Taurus was met 1-3 te sterk. ,,Ik had een aardige invalbeurt”, liet speler/assistent-trainer Thijs van Noorden na afloop optekenen. ,,Maar uiteindelijk hebben we er als team helaas niets aan.”

SSS begon nog wel redelijk aan de ontmoeting met de ploeg uit Houten, maar slaagde er niet in de eerste set in winst om te zetten. Het ging in de zeer spannende openingsdoorgang om en om qua score, maar uiteindelijk werd het 26-28 in het voordeel van de gasten.

GEEN SCHIM MEER De energie vloog er daarna uit bij de Barnevelders. De ploeg was geen schim meer van de formatie uit de eerste set en moest met 16-25 toezien hoe Taurus een 0-2 voorsprong in sets nam. Met het inbrengen van onder meer Van Noorden, Alex Meijs en Bram Berger kwam er wat meer ‘schwung’ in het team en dat leidde tot knappe 25-20 setwinst. Dit bleek geen prelude op nog meer Barnevelds succes in de vierde. Die ging met 20-25 naar Taurus. De in Diever geboren, maar al jarenlang in Apeldoorn woonachtige passer-loper was over zijn eigen spel content, maar allesbehalve te spreken over de nederlaag. ,,Ik ben onder meer aangetrokken voor dit soort momenten. De ploeg zat in een dip en ik probeerde er meer energie in te brengen. Ik zat er gelijk goed in met een paar mooie punten en bracht er wat meer sfeer en ‘gekkigheid’ in. Helaas was het maar van korte duur, in de vierde set ging het alsnog mis.” De man uit Drenthe (35) is een zeer ervaren volleyballer en kan bogen op een indrukwekkend aantal volleybaljaren. Hij zei eerder dit seizoen al dat zijn sport hem veel heeft gebracht. ,,Ik heb in het buitenland mogen spelen en heb in bijvoorbeeld een prachtige stad als Lille mogen wonen. Dit heeft mij een rijker mens gemaakt.” Hij speelde op het hoogste niveau in België, bij Menen en op het derde niveau in Frankrijk, bij Halluin. ,,Maar onderschat dat clubvolleybal in Frankrijk niet hoor. De top van die derde divisie kan zo mee in de eredivisie in Nederland. Het eerste niveau in Frankrijk is echt heel hoog.” In die tijd woonde hij dus in Lille. ,,Ja, dat is het mooie van mijn sport, ik heb door mijn sport bijzondere mensen in diverse landen mogen ontmoeten.”

COMBINATIE Dit seizoen combineert hij bij SSS dus twee taken, die van assistent en speler. ,,We hebben, zoals iedereen wel weet, een jong team en dat gaat qua ontwikkeling met ups en downs. Van belang is tijdens wedstrijden het eigen spel te blijven spelen en de aandacht bij het hier en nu te houden. Dat blijft een uitdaging en lukt heus niet altijd. Ook volleybal is namelijk een ervaringssport.” 

Met name aan de buitenkanten wordt het verschil dit seizoen te weinig gemaakt. Van Noorden spaart daarbij de spelers. ,,Nogmaals, de jeugdigheid is daar en er hoort helaas wisselvalligheid bij. Samen met de staf proberen we de spelers te ontwikkelen. Zelf ben ik tevreden met de minuten die ik maak. Dat heeft ook alles te maken met het feit dat ik zelf niet zo heel veel train. Ik ben er namelijk ook als assistent bij betrokken natuurlijk en ik wil de jonge jongens niet voor de voeten te lopen.” Waar de hoofdtrainer zijn contract met een jaar heeft verlengd, twijfelt de vader van drie kinderen nog over zijn eigen toekomst. ,,Ik ga verhuizen naar het Drentse Koekange waar echt een droomhuis van ons staat, een mooie boerderij. De afstand naar Barneveld is dan best wel groot. Daar ga ik dus goed over nadenken. Mijn gevoel zegt dat ik hier wil blijven, maar ja, het verstand is er ook nog en dat is niet altijd gelijk. Ik ga er dus goed over nadenken.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie