Janneke zegde haar vorige baan op om bij Het2Wielerhuis te gaan werken.
Janneke zegde haar vorige baan op om bij Het2Wielerhuis te gaan werken. Marinda van de Beek - Label M
Van onze partner

Fietsfanaat Janneke heeft ‘geluksmomentjes’ op de fiets en in de winkel

16 april 2021 om 10:48 Verkeer en vervoer

BARNEVELD Op haar negentiende kocht ze haar eerste racefiets. Daarna is de Janneke de Groot ,,nooit meer gestopt met fietsen”. Haar liefde voor de sport - en de juiste fietskleding - is zelfs zo groot dat de Barneveldse haar vorige baan opzegde om dagelijks met haar passie bezig te zijn.

Het liefst rijdt ze langere afstanden; soms een rondje Duitsland, of naar de Loosdrechtse Plassen. Als Janneke over haar hobby vertelt, begint ze gelijk te stralen. ,,Ik vind het heerlijk om op eigen houtje nieuwe gebieden en dorpjes te ontdekken, Nederland is gewoon heel mooi. Maar het competitieve aspect aan rijden met een groep vind ik ook erg leuk.”

GELUKSMOMENT ,,En ik geniet van het totaalplaatje”, voegt ze toe. ,,Elke keer als ik m’n racefiets pak en een passende set kleding aantrek, is opnieuw een geluksmomentje.” Naast een goed gevoel zorgen de juiste kleding, een goed passende helm en dito schoenen er ook voor dat je met nog meer plezier op de fiets zit, weet Janneke. ,,Met de juiste kleding kun je het hele jaar door fietsen, ongeacht het weer. En genieten van al het moois dat onze omgeving te bieden heeft.”

NIEUWE BAAN Anderhalf jaar geleden besloot Janneke zelfs haar baan op te zeggen om dagelijks met haar grootste passie bezig te kunnen zijn. ,,Toen ik de vacature bij Het2Wielerhuis zag, begon het meteen te kriebelen”, blikt ze terug. ,,Het was mijn laatste vakantiedag en ik ging fietsen met een goede vriend, maar ik kon nergens anders aan denken.” Diezelfde dag ging ze nog langs bij de race- en mountainbikespecialist in Barneveld. Niet veel later werd ze aangenomen. ,,Sindsdien heb ik geen dag meer gewerkt. Zo voelt het.”

Janneke is meestal te vinden op de bovenste etage van Het2Wielerhuis, die bol staat van de fietskleding - van bijvoorbeeld merken als Castelli, Pearl Izumi, Sportful, Vermarc en Rogelli. Voor dames, heren en kinderen, voor beginners of ,,de ernstig verslaafde fietser” en voor een grote of een kleine portemonnee. “Ik ben blij dat ervoor gekozen is om de kleding en accessoires niet weg te stoppen in een hoekje, dat zou zonde zijn. Het is zo’n belangrijk onderdeel van de sport en er is tegenwoordig zoveel keuze.”

ADVIES Soms kan die keuze zelfs overweldigend zijn voor fietsers, merkt ze. ,,Het aanbod is gigantisch, daarom raad ik fietsliefhebbers altijd aan om bij een speciaalzaak langs te gaan voor het juiste advies. Je kleding moet echt perfect zitten, dat luistert heel nauw.”

Door bijvoorbeeld te vragen naar de afstanden die iemand fietst of met welke temperaturen hij of zij op pad gaat, weet Janneke precies welke kleding en accessoires ze het beste kan adviseren. ,,Zo draag ik bij aan het plezier in fietsen. En daar word ikzelf dan weer blij van.”

Aangeboden door Het2Wielerhuis

Janneke de Groot: ,,Heerlijk om op eigen houtje nieuwe gebieden te ontdekken."
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie