Afbeelding
Pauw Media

Bronzen medaille voor helden die echtpaar uit vijver visten

15 april 2021 om 12:41 Maatschappelijk

BARNEVELD Evert van Beek (rechts) en Pieter Visser uit Barneveld hebben woensdag de bronzen medaille van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen in ontvangst genomen. Burgemeester Jan Luteijn nam de overhandiging voor zijn rekening in het gemeentehuis. 

De twee helden waren op 12 december vorig jaar druk bezig met het inzamelen van oud papier aan het Jan Seppenplein in hun woonplaats, toen ze een ouder echtpaar (90 en 85) in een auto plotseling achteruit zagen rijden. Het voertuig belandde uiteindelijk in de nabijgelegen vijver. 

Beide mannen bedachten zich geen moment en schoten meteen te hulp. ,,De man was in shock en deed precies wat ik tegen hem zei’’, zei Evert van Beek destijds tegen een verslaggever van deze krant. ,,Ik vond hem wel erg rustig, dus ik maakte me een beetje zorgen over zijn hart, vanwege de combinatie van de shock en het koude water. De vrouw was behoorlijk geschrokken, maar werd al snel rustig toen ze ons zag en begreep dat er redding was. Op het moment dat wij er waren, zaten beide mensen ongeveer tot hun middel in het water.’’ 

Het echtpaar raakte wel onderkoeld, maar bleef verder ongedeerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie