PREMIUM ARTIKEL

Brede discussie over toekomst Barneveld

Politiek
Foto: Gerwin van Luttikhuizen
13 apr 2021, 11:46
Nieuwbouwwijk Dwarsakker in Zwartebroek illustreert de groei van Barneveld  De gemeente groeit gestaag en als die groei zich op dezelfde voet doorzet, heeft de gemeente in 2040 zo'n 80.000 inwoners.
Nieuwbouwwijk Dwarsakker in Zwartebroek illustreert de groei van Barneveld De gemeente groeit gestaag en als die groei zich op dezelfde voet doorzet, heeft de gemeente in 2040 zo'n 80.000 inwoners.
BARNEVELD

De gehele Barneveldse gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders gaan waarschijnlijk eind deze maand uitvoerig de discussie met elkaar aan over de toekomst van Barneveld. De raadscommissie Grondgebied stemde vorige week donderdag in met het voorstel van Lokaal Belang om in de besluitvorming over de toekomst van de gemeente een pas op de plaats te maken en ,,eerst met elkaar een brede discussie’’ te voeren.

Het college heeft onlangs in opdracht van de gemeenteraad drie toekomstscenario’s gepresenteerd voor de komende twintig jaar: doorbouwen zoals de afgelopen jaren, de groei afremmen of die groei juist verder aanwakkeren. Als op de rem wordt getrapt, groeit Barneveld de komende twintig jaar van 60.000 naar zeker 70.000 inwoners. De twee andere sce..

Deel dit artikel via:









advertentie