Martin van den Top: ,,Je weet nooit precies hoe een dag eruit gaat zien, dat maakt het leuk.”
Martin van den Top: ,,Je weet nooit precies hoe een dag eruit gaat zien, dat maakt het leuk.” Top Verreikerverhuur
Werk in de regio

‘Als machinist moet je wel wat durven’

8 april 2021 om 18:14 Zakelijk

BARNEVELD Je kunt maar beter niet bang aangelegd zijn als machinist bij Top Verreikerverhuur in Barneveld, vertelt eigenaar Martin van den Top. Maar je krijgt er een hoop vrijheid voor terug. ,,We hebben elke dag weer nieuwe klanten en nieuwe ideeën. De uitdaging is om er keer op keer wat moois van te maken.”

Van den Top werkte voor de oprichting van zijn eigen bedrijf al met verreikers, toen nog bij een montagebedrijf uit de buurt. ,,Vier jaar geleden kwam ik op het idee om voor mezelf te beginnen. Ik kocht mijn eigen machine en ging als zelfstandige aan de slag voor bouwprojecten in de regio, waar ik onder meer meewerk aan de dak- en wandbeplating en de staalconstructies.”

De winter is in de regel een rustige periode voor verreikerverhuurders. Daarom besloot Van den Top pakweg een halfjaar na de oprichting van zijn bedrijf een nieuw hulpstuk aan te schaffen, waarmee hij takken van bomen kan vastpakken, afzagen en gecontroleerd neerleggen. ,,Dat liep meteen het hele jaar door goed en is nu zelfs onze belangrijkste dienst.”

MACHINIST Inmiddels heeft de Barneveldse ondernemer vier machines en drie mensen in dienst. Omdat er een plek vrijkomt, is Van den Top op zoek naar een flexibele, enthousiaste machinist die niet bang is voor een beetje verantwoordelijkheid. ,,Je moet wel wat durven, maar ook je verantwoordelijkheid nemen”, stelt hij. ,,Dit werk dwingt je af en toe uit je comfortzone te komen.”

De nieuwe machinist komt terecht in een jong team; Martin en zijn vrouw Janneke zijn met hun 29 jaar de oudsten ,,Het is geen vereiste, maar een jonger iemand past wel goed binnen ons team.” Flexibiliteit is daarentegen wel een must, vertelt de ondernemer. ,,Vaak kunnen we om drie uur ‘s middags nog niet zeggen hoe laat we die dag klaar zijn.”

INFORMEEL Naast jong en gemotiveerd is het team ook hecht en heerst er een informele sfeer binnen het bedrijf, vertelt Van den Top. ,,Mijn vrouw doet de administratieve werkzaamheden en zelf draai ik ook mee als machinist. Zo staan we niet alleen boven, maar ook naast de jongens. Die krijgen ook elk hun stukje verantwoordelijkheid: elke machinist krijgt een eigen verreiker en vrachtwagen met oplegger.”

Zelf vindt Van den Top de afwisseling het leukst aan zijn werk als machinist. ,,We hebben elke dag weer een andere klant en ander soort werk. Je weet vooraf nooit precies hoe een dag eruit gaat zien, dat maakt het leuk.”

Solliciteren?
Ben je enthousiast geworden, neem dan contact op met Martin van den Top via 06-46200647. Of ga voor meer informatie naar de website:
www.topverreikerverhuur.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie