Afbeelding
Aanhangwagen

Aanhangwagen kipper

6 april 2021 om 07:24 Partnercontent

Ben jij het ook zat? Altijd de laadbak van je aanhanger leegscheppen. Of je dit nu meerdere keren per week of zelfs per dag moet doen is het begrijpelijk dat je dit het liefst overslaat. Hiervoor is een oplossing. De Kipper. De aanhangwagen die voor jou de laadbak zelf leegt, wat wil je nog meer? Daarom wordt een kipper veel gebruikt door hoveniers, die vervoeren namelijk vaak losse materialen. Denk dan aan zand, grind of groen afval. Natuurlijk is een kipper niet alleen geschikt voor hoveniers, een kipper is namelijk voor veel meer klussen inzetbaar.

Wat is een kipper? 

Een kipper heeft hetzelfde uiterlijk als een plateauwagen, eigenlijk is een kipper ook een plateauwagen alleen een kipper kan de laadbak laten kantelen. Dit kan achterwaarts maar ook driezijdig. Het chassis van een aanhangwagen kipper bestaat uit twee delen.

Het is momenteel ook mogelijk om een kipper zelf samen te stellen met de Eduard configurator. Je kan hier je eisen invoeren en kunt daarna de kipper bekijken en 360 graden draaien.

De bediening 

Kippers worden in vele uitvoeringen gemaakt maar hebben allemaal hetzelfde hydraulische kiepsysteem. Deze kan elektrisch of handmatig bedient worden. Een kipper handmatig bedienen doe je met een handpomp. Een kipper die je elektrisch bedient kan met een bedieningspaneel die aan het chassis vast zit maar ook met een afstandsbediening. Dat is natuurlijk erg makkelijk dat je op een afstand de kipper kan bedienen. Ook is het mogelijk om een kipper uit te rusten met twee verschillende manieren van bediening. Zo kan je bijvoorbeeld een elektrische kipper die je met afstandsbediening kunt bedienen ook voor noodgevallen uitrusten met een handpomp, mocht de accu leeg zijn.  

Geremd en ongeremd

Zoals ieder type aanhangwagen zijn kippers ook zowel geremd als ongeremd. De meeste modellen zijn geremd en hebben twee assen. De tandemas aanhangwagen kipper heeft als voordeel dat deze zwaarder beladen kunnen worden. Daarentegen kan je een enkelas aanhanger weer makkelijker manoeuvreren.

Extra toebehoren kipper

Extra toebehoren kunnen een aanhanger een stuk diverser maken. Denk bijvoorbeeld aan een loofrek. Die wordt overigens veel gebruikt op kippers. Dit komt doordat kippers veel gebruikt worden door hoveniers die groenafval moeten vervoeren. Door een loofrek heb je een veel grotere laadbak. Natuurlijk zijn er meer extra toebehoren voor deze aanhanger. Ook de steunpoten worden vaak gebruikt. De aanhanger staat dan namelijk wat stabieler. Zo zijn er nog veel meer opties voor de aanhangwagen kipper.

Temared PRAKTI kipper

Met de prakti kipper heeft Temared een goedkopere variant van de kipper op de markt gebracht, de prijs zit rond de €1400,-. Het beschikt over een Alko lier die met de hand bediend moet worden. De PRAKTI kipper is standaard uitgerust met 2 steunpoten, neuswiel en 28 nethaken. De TEMARED PRAKTI kipper is voorzien van stalen spatborden en een hoogwaardige AL-KO as.

Meer weten over onze kippers?

AanhangwagenDirect beschikt over een ruim assortiment kippers en andere aanhangwagens. Heb je vragen of wil je advies? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste aanhangwagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie