Een robotmaaier is een stuk stiller dan andere maaiers.
Een robotmaaier is een stuk stiller dan andere maaiers. Gardant
Van onze partner

Voorthuizense robotmaaiers populair in heel Nederland

5 april 2021 om 08:08 Wonen

VOORTHUIZEN Robotmaaiers: wat zijn dat, wat doen ze precies en wat kun je er allemaal mee? Op deze vragen en meer geeft Hanno van Dijk, medewerker van Gardant, antwoord.

Hanno van Dijk (20) heeft van jongs af aan interesse in de handige uitvinding. ,,We hadden en hebben thuis ook een robotmaaier en ik was gelijk geïnteresseerd in dit product. Je kunt mensen hiermee laten genieten van hun gazon, zonder dat ze daar zelf iets voor hoeven te doen. Zodoende ben ik anderhalf jaar geleden begonnen met de verkoop en service van robotmaaiers voor Gardant. Gardant is een onderdeel van Tuinwinkel de Ganzenbeek in Voorthuizen.”

,,Wij zijn dé robotmaaierspecialist in Nederland met meer dan dertien jaar ervaring”, aldus Van Dijk. ,,Wanneer je bij ons een robotmaaier bestelt, spreken we het liefst bij je af om ook de tuin te kunnen zien en daar ons advies het best op af te stemmen - zodat je de meest optimale maaier koopt voor jouw tuin.” Gardant werkt met diverse merken. ,,Daardoor kunnen we voor iedere tuin een passende maaier aanbieden.”

Het bedrijf levert professionele robotmaaiers aan particulieren en bedrijven en richt zich voornamelijk op de middelgrote en grote tuinen. Een voorbeeld hiervan is congrescentrum ‘De Werelt’ in Lunteren. ,,Zij hebben twee grasvelden en daar rijden twee maaiers van ons. Het grote verschil tussen ons en andere aanbieders is dat wij ons volledig richten op de maaiers en het er niet ‘even naast doen’. Het vergt toch ervaring en expertise om goede service te kunnen leveren. Die focus hebben wij.” Onlangs heeft Gardant een ‘concullega’ uit Hilversum overgenomen. Daarnaast is het bedrijf samenwerkingen aangegaan met diverse partijen, zoals de Welkoop. ,,Op deze manier groeien we lekker door.”

HUISDIER Van Dijk: ,,We ontzorgen de klanten bij de installatie en in het onderhoud van de machine. Je koopt online een robotmaaier bij ons, maar net als bij een auto heb je service en onderhoud nodig. Dat is waar onze kracht ligt.” Naast het feit dat de machine die je koopt natuurlijk van hoge kwaliteit moet zijn, willen mensen volgens Van Dijk ook goed en eerlijk advies en iemand om op terug te kunnen vallen bij vragen of problemen.

,,Het is ook niet zomaar een product dat je even aanschaft. Sterker nog, ik hoor van sommige mensen dat ze hun maaier als huisdier zien en zelfs een naam geven - zoals ‘knorvarkentje’ of ‘kikker’.” Mensen geven volgens Van Dijk ook aan dat het hen rust geeft om ernaar te kijken, net als het staren in een haardvuur. ,,Daarom is onze service en het advies ook zo belangrijk. Uw gazon verandert daadwerkelijk wanneer dit gemaaid wordt door een robotmaaier.”

STILLER Er zitten drie belangrijke voordelen aan het hebben van een robotmaaier. Allereerst het resultaat. ,,Het handige van onze maaiers is het feit dat hij elke keer het bovenste laagje van het gras afsnijdt”, vertelt Van Dijk. Dat laagje komt weer terug in de grasmat en fungeert automatisch als mest voor het gazon. ,,Hierdoor verdwijnt ook het mos, waardoor het gazon nog mooier wordt.”

Daarnaast biedt de robotmaaier natuurlijk veel gemak. Hij doet alles zelf automatisch. ,,Je programmeert hem en hij gaat zo vaak als jij wilt over je gazon heen om het te perfectioneren, elke week weer. Bovendien is het een elektrische maaier, dus ook volledig duurzaam en milieuvriendelijk.” Hierdoor is hij ook een stuk stiller dan andere maaiers. “Je hoort hem praktisch niet.”

De maaier start en laadt automatisch en zit aangesloten op een laadstation. Dat is zijn startpunt. Vanuit daar gaat hij maaien en weer laden als dat nodig is. ,,Hij maait op de momenten die jij instelt, je hebt er dus totaal geen omkijken naar. Hij doet het werk en jij hebt een mooi gazon.” Door middel van een perimeterdraad dat om je gazon gespannen wordt weet de maaier precies waar de grenzen van het grasveld liggen, legt Van Dijk uit. ,,Daarnaast zit de robotmaaier vol sensoren. Als hij ergens tegenaan botst, stopt hij met maaien en ook als je hem optilt, stopt hij. Kortom: het is volledig veilig. Ook hebben we robotmaaiers met GPS, waardoor het apparaat kan zien waar hij al geweest is. En mocht hij gestolen worden, dan weet je waar hij zich bevindt.”

TOEKOMST ,,We willen ons in de toekomst ook gaan richten op grotere grasvelden. Het zou toch prachtig zijn als alle voetbalvelden, golfbanen en bedrijfstuinen er straks weer perfect bij liggen door onze maaiers? Daar gaan we voor!”

Aangeboden door Gardant

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie