Iwan en Marina Kluiter: ,,Deze deuren maken onze woonkamer echt af.''
Iwan en Marina Kluiter: ,,Deze deuren maken onze woonkamer echt af.'' Pauw Media
Binnenkijken bij

‘Stalen deuren maken ons interieur echt af’

3 april 2021 om 11:06 Wonen

BARNEVELD Aan tafel staan zes goudkleurige stoelen en aan de muur hangt een replica van De Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt. Maar dat zijn niet de enige eyecatchers in het interieur van Iwan en Marina Kluiter aan de Uilebaardlaan. Middenin de woonruimte prijken sinds een halfjaar twee stijlvolle stalen taatsdeuren met glas. ,,Ze zijn precies zo geworden als we wilden.”

,,We hebben een vrij lang huis met de eettafel aan de ene kant en de zitruimte aan de andere kant. We zochten een oplossing voor de ruimte daartussen”, vertelt Marina. Ze zag wel wat in een stalen deur met glas als decoratieve scheiding tussen de ruimtes. Een afscheiding met voldoende lichtinval, zodat de ruimte als één geheel blijft aanvoelen. Een speurtocht op internet samen met haar echtgenoot volgde. Eerst naar plaatjes om tot de gewenste stijl te komen, vervolgens naar de juiste leverancier. ,,We zochten naar een partij in Barneveld, en bij Thuis in Staal kregen we het beste gevoel. We hadden al eerder geïnformeerd naar de mogelijkheden, maar door een verhuizing zagen we er destijds toch vanaf. Maar ook nu kregen we snel een indicatie voor onze wensen.”

ROBUUSTER Omdat op dat moment net de eerste coronalockdown was ingegaan, was de showroom van Thuis in Staal helaas gesloten. ,,Maar een medewerker kwam bij ons langs. Hij nam de maten op en samen namen we onze wensen en alle mogelijkheden door. De afwerking met zwarte poedercoating sprak ons het meeste aan. Net wat robuuster.” Tijdens het gesprek bleek bovendien dat eigenlijk alle maatwerkwensen mogelijk waren. ,,We vonden het mooier wanneer de handvaten wat langer zouden zijn dan standaard en als er bovenaan de deuren een extra stalen dwarsligger zou worden geplaatst. Allemaal geen probleem.”

Iwan en Marina dachten maanden op hun nieuwe deuren te moeten wachten, maar zes weken later kregen ze al het verlossende telefoontje: de deuren waren klaar om te worden geplaatst. ,,Eerlijk gezegd zag ik best een beetje tegen het plaatsen op. We hadden in de drie jaar waarin we hier nu wonen al meer verbouwd en geklust in huis, en dat geeft toch altijd gedoe.” Maar dat bleek helemaal niet nodig. ,,Alles vond volgens afspraak plaats. De twee monteurs hadden de stalen deuren binnen één dag gemonteerd en lieten alles netjes achter. Het was allemaal zo geregeld.”

OOGJE IN HET ZEIL Hoewel hun keuze vooral op de stalen deuren viel vanwege de uitstraling, bieden ze ook functioneel gemak. ,,Zo merken we dat de koelte van de airco beter blijft hangen.” Daarnaast is de afscheiding handig wanneer vriendjes en vriendinnetjes van hun kinderen van 6, 8 en 12 jaar komen spelen. ,,Dan kunnen we de deuren sluiten om iets meer rust te creëren en kunnen we door het glas toch een oogje in het zeil houden”, vertelt Marina. Ze vervolgt met een knipoog: ,,We hebben de kinderen wel moeten aanleren om niet met hun vingers aan de ramen te komen, maar de deur te openen via de stalen staander. Of dat lastig was? Het gaat steeds beter, haha. Gelukkig zijn de deuren gemakkelijk schoon te maken.”

ONZE DEUREN Toch gelden de deuren voor Iwan en Marina in de eerste plaats als eyecatcher. ,,Doordat Thuis in Staal ze volledig volgens onze wensen heeft gemaakt en gemonteerd, voelen de deuren echt als onze deuren. Het leuke is dat onze bezoekers ze ook heel mooi vinden. Ze maken onze woonkamer echt af. We zijn nog net zo enthousiast als een half jaar geleden.”

‘Met staal is meer mogelijk dan mensen denken’

Thuis in Staal maakt, levert en plaatst al sinds 2010 stalen deuren op maat. Inmiddels heeft het bedrijf klanten in heel Europa. ‘Doordat we het hele proces in eigen hand hebben, kunnen we onze stalen deuren betaalbaar aanbieden. En is het altijd mogelijk om maatwerk te bieden: qua formaat, model en afwerking. Onze stalen deuren vind je dan ook terug in zowel vrijstaande woningen als twee-onder-één-kap,’ vertelt eigenaar Aartjan Tomassen.

Vanwege explosieve groei verhuisde Thuis in Staal recentelijk naar een nieuwe bedrijfslocatie aan de Mercuriusweg in Barneveld. Vorige maand opende het bedrijf hier de grootste stalen deuren showroom van Nederland. Tomassen: ‘Met stalen combinaties is meer mogelijk dan veel mensen denken. In onze showroom komen alle mogelijkheden aan bod: van een enkele stalen taatsdeur tot complete stalen wand. We laten mensen graag met eigen ogen zien hoe stijlvol en elegant de combinatie met glas en staal in huis kan zijn. Dan komt de beleving pas echt over.’

De showroom van Thuis in Staal is op afspraak geopend van maandag tot en met zaterdag. Bel naar 0342-491100 of mail naar info@thuisinstaal.nl om een moment in te plannen. Of zie voor meer informatie over het bedrijf: www.thuisinstaal.nl.

Aangeboden door Thuis in Staal

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie