Herbert Cramer bij de derde padelbaan.
Herbert Cramer bij de derde padelbaan. Pauw Media

‘Hopen op meer kinderen’ bij derde padelbaan LTC Barneveld

31 maart 2021 om 11:25 Overig

BARNEVELD ,,Dit is een grote stap voor de club, hier zijn we heel blij mee.” Door de opkomst van de sport padel, zag Lawn Tennis Club Barneveld zich genoodzaakt mee te groeien. ,,Mooi dat deze derde baan er nu ligt, nu is het hopen dat er ook meer kinderen de sport padel gaan ervaren.”

We spreken met bestuurslid algemene zaken Herbert Cramer. Hij doet eerst een stap terug in de tijd, naar 2017 welteverstaan. Toen werden de eerste twee padelbanen aangelegd. ,,Het was destijds moeilijk inschatten waar we precies aan begonnen omdat we niet wisten hoeveel mensen er zouden gaan padellen. Uiteindelijk besloten we om drie vloeren neer te leggen en twee kooien die dus gebruikt konden worden. Dit heeft alles te maken met het feit dat de grond relatief goedkoper is dan de aanleg van de kooien zelf. Voor de kooi betaal je spreekwoordelijk de dagprijs en hoe meer vloeren je aanlegt, hoe relatief goedkoper het wordt.”

ONZEKERHEID WEG De derde baan (kooi) zelf, durfde de LTC toen dus nog niet aan wegens de onzekerheid over het aantal nieuwe padelleden, die onzekerheid is nu weggenomen. Cramer: ,,We hoopten op veel padelleden en die hoop kwam uit. We hebben er inmiddels 117 en dat betekent dat er te veel druk op de banen kwam. Met de derde baan is die druk eraf.” Toch hoeft dit volgens Cramer niet het einde te betekenen voor een eventueel nieuw capaciteitsprobleem. ,,We mikken namelijk zeker op nieuwe (jonge) padellers, we hopen namelijk meer kinderen aan ons te binden. Ik wil benadrukken dat padel veel makkelijker is aan te leren dan tennis, maar die boodschap is nog niet helemaal geland in Barneveld, in tegenstelling tot andere clubs in de regio. Dus kinderen zijn meer dan welkom!” Cramer hoopt - net als velen in het land - dat de avondklok en alle coronaperikelen snel tot een einde komen. ,,Ons park moet momenteel op tijd sluiten en dat betekent een veel te hoge druk op de padelbanen. Als het park weer tot 23.00 uur open kan, zou dat zóveel schelen. Maar laten we het positieve zeker benadrukken en het goed afsluiten; de LTC is heel blij met deze derde, nieuwe padelbaan!”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie