Scherpenzeel wil andere naam dan ,,Barneveld’’ voor fusiegemeente! suggestie: Vallei & Veluwe

30 maart 2021 om 15:39 Maatschappelijk Deel je nieuws

Het ziet er naaruit dat gemeente Scherpenzeel (met zachte... dwang vanuit de provincie) genoodzaakt wordt te fuseren met de gemeente Barneveld. Het laatste woord is daar vast nog niet over gezegd. In lang vervlogen tijden heeft onderstaande zicht met een vriend wel eens bezondigd aan het toevoegen van teksten onder borden van de entree van Barneveld, zoals... Voorthuizen Zuid, Gem. Voorthuizen.

Ik geef het toe... onderbroekenlol maar wel leuk en spannend op dat moment. Dit verhaal kwam weer naar boven borrelen toen ik de kop: Scherpenzeel wil andere naam dan ,,Barneveld’’ voor fusiegemeente!

De suggestie vanuit Scherpenzeel t.w. ,,de Gelderse Vallei’’ is zo slecht nog niet. Zeker gezien alle sentimenten en gevoelens die daar nu spelen. Echter alleen ,,de Gelderse Vallei’’ dekt de naam van de totale gemeente niet naar mijn mening. Als Voorthuizenaar (entree van de Veluwe) kan ik me voorstellen dat inwoners van Garderen, Stroe en Kootwijk daar ook zo over denken en zou ik pleiten voor ,,Vallei & Veluwe’’. Deze toevoeging onder de borden van alle kernen doen onze (vernieuwde) gemeente eer aan, dus ook: Barneveld - gem. Vallei & Veluwe. Ik zie het al voor me.

Gert van den Hul
Voorthuizen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie